Τρ. Μαρ 19th, 2024

Τετράκις ισόβια στον «μακελάρη» της Ανδραβίδας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Tέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη για ισάριθμες ανθρωποκτονίες χωρίς ελαφρυντικά επέβαλε το ΜΟΔ Πατρών στον 61χρονο από την Ανδραβίδα, ο οποίος δολοφόνησε μία οικογένεια και συγκεκριμένα έναν 32χρονο, την 37χρονη σύζυγό του, καθώς και των δύο ανήλικων παιδιών τους, ηλικίας μόλις 1,5 και 2,5 ετών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.com, τακτικοί και λαϊκοί δικαστές έκριναν ένοχο, με ομόφωνη απόφασή τους τον 61χρονο, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου τόνισε χαρακτηριστικά κατά την αγόρευσή της ότι “ο κατηγορουμενους έδρασε με ιδιαίτερη σκληρότητα και ήθελε να τους εξαφανίσει ως οικογένεια” και με ιδιαίτερη έμφαση είπε πως “είναι εγκληματίας!”.

Αναφερόμενη στην σκηνή του εγκλήματος και στον τρόπο δράσης του σημείωσε πως “σκότωσε, πυροβόλησε, έπνιξε, έσυρε σφουγγάρισε και θα συνέχισε να καθαρίζει αλλά στάθηκε άτυχος γιατί ο μικρός χτύπησε την πόρτα, άλλαξε ρούχα, έφυγε για την Πάτρα, έκρυψε τον όπλο και δεν συνεργάστηκε με την αστυνομία για την εύρεση του όπλου”.

Το χρονικό της «φρίκης»

Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας εντοπίστηκαν νεκρά το απόγευμα της 3ης Μαρτίου 2022 μέσα στο σπίτι τους από το τρίτο παιδί της οικογένειας, ένα 10χρονο αγοράκι, που σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα είχε αποκτήσει από τον προηγούμενο γάμο της, το οποίο την ώρα του φονικού φέρεται να έπαιζε με το ποδήλατό του στην πλατεία.

Όταν γύρισε και άνοιξε την πόρτα της οικίας, που έμεναν βρέθηκε αντιμέτωπο με το αποτρόπαιο θέαμα αντικρίζοντας τα δυο αδελφάκια του χωρίς τις αισθήσεις τους και τους γονείς νεκρούς στην αυλή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα τέσσερα μέλη της οικογένειας βρήκαν τραγικό θάνατο με διαφορετικό τρόπο αφού τα δυο παιδιά φαίνεται να πέθαναν από ασφυξία ενώ το ζευγάρι φέρεται να κατέληξε από πυροβολισμούς, που δέχτηκε.

Ο καθ’ ομολογία δράστης, όπως αναφέρει η ertnews.gr εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Πάτρα μετά από συντονισμένη επιχείρηση και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας. Το αυτοκίνητο του, ένα μπλε φορτηγάκι, εντοπίστηκε αρχικά στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου. Τη διαδρομή του ακολουθούσε διακριτικά η Αστυνομία, η όποια έστησε μπλόκο στη συμβολή της Πατρών – Κλάους και Ελευθερίου Βενιζέλου. Παραδόθηκε στην Αστυνομία χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Ο 61χρονος νοίκιαζε το σπίτι στην οικογένεια που ξεκλήρισε. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο 32χρονος πατέρας και η 37χρονη μητέρα δέχτηκαν πυροβολισμούς από πυροβόλο όπλο ενώ ο δράστης έπνιξε τα δύο μωρά τους. Ο δράστης υποστήριξε πως τους σκότωσε γιατί δεν πλήρωναν το ενοίκιο.

Πηγή: ertnews.gr , patrisnews.com