Τε. Μάι 1st, 2024

Την επόμενη Κυριακή θα κριθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου: Δ. Πτωχός 42,60% – Π. Τατούλης 31,85%

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της επόμενης Κυριακής, θα κριθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου μεταξύ του Δημήτρη Πτωχού και του Πέτρου Τατούλη.

Με καταμετρημένο το 99,19 των ψήφων (στα 1.738 από τα 1.770 εκλογικά τμήματα της Πελοποννήσου) η παράταξη “Πελοπόννησος Μπροστά” του Δημήτρη Πτωχού λαμβάνει το 42,60% και ο Πέτρος Τατούλης με τη “Νεα Πελοπόννησο” ποσοστό 31,85 % .

Σε δηλώσεις του λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα από το εκλογικό κέντρο της Καλαμάτας και ύστερα από ώρες αγωνίας για το αν θα κατάφερνε να εκλεγεί από την Α’ Κυριακή ο Δημήτρης Πτωχός, ευχαρίστησε τους χιλιάδες Πελοποννήσιους που τον στήριξαν τονίζοντας ότι την επόμενη Κυριακή όλοι μαζί θα πάνε την “Πελοπόννησο Μπροστά”. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους συνυποψηφίους του που δε τα κατάφεραν να περάσουν στο β’ γύρο, για τον τίμιο αγώνα που έκαναν και ο οποίος δόθηκε σε πολιτισμένο κλίμα.

Ακολουθούν ο Μανώλης Μάκαρης με το “Πρώτα η Πελοπόννησος” με ποσοστό 8,05 %, ο Δημήτρης Κουτσούλης με την παράταξη “Πελοπόννησος Αφετηρια ζωής” 8,00 % και ο Νίκος Κουτουμάνος της “Λαικής Συσπείρωσης” με 6,38 %.

Εκτός περιφερειακού συμβουλίου λόγω του ορίου του 3% μένουν ο Γιάννης Μιχαλόπουλος της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου που έλαβε το 1,56 των ψήφων και η Δήμητρα Λυμπεροπούλου της “Πράσινης Κοινωνικής Πελοποννήσου” επίσης με 1.56 τοις εκατό. Η χθεσινή συμμετοχή στις κάλπες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έφτασε το 53,41 τοις εκατό.