Τρ. Απρ 16th, 2024

Την 12μηνη απασχόληση περιμένουν ακόμη οι εποχικοί πυροσβέστες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο τομεάρχης Λέσβου των εποχικών πυροσβεστών Παναγιώτης Δεμερτζής αναφέρθηκε στις κυβερνητικές υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν, εν’ όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά το Μάιο.

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ξεκινούν οι νέες συμβάσεις των εποχικών πυροσβεστών οι οποίοι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων  υγειονομικών πιστοποιητικών για την απασχόλησή τους στην Πυροσβεστική.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο τομεάρχης Λέσβου των Εποχικών Πυροσβεστών Παναγιώτης Δεμερτζής αναφέρθηκε στη νέα σεζόν απασχόλησης που ξεκινάει αλλά και στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μόνιμη πρόσληψή τους και απορρόφησή τους από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι οποίες ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί.

«Οι υποσχέσεις αυτές αναφέρει ο κος Δεμερτζής δόθηκαν τον Αύγουστο, την περίοδο των μεγάλων πυρκαγιών από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Περιμένουμε σήμερα 8 μήνες μετά για την υλοποίησή τους ή έστω για τη δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών. Δυστυχώς η κυβέρνηση και τα στελέχη της μας αντιμετωπίζουν ως συμβασιούχους και αυτό άλλωστε φαίνεται και από τη συμπεριφορά τους».

Διαβάστε περισσότερα εδώ firefightingreece.gr