Κυ. Απρ 28th, 2024

Τη μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών θα τιμήσει η Ελληνική Αστυνομία στον ομώνυμο ναό του Σώματος

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με κάθε επισημότητα θα εορταστεί και φέτος η μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον ομώνυμο κεντρικό ναό της Ελληνικής Αστυνομίας στους Αμπελόκηπους.

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου παραμονή της εορτής στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Ταξιαρχών πέριξ της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τους ηχούς της μπάντας του Σώματος, ενώ άγημα της Σχολής Αξιωματικών θα αποδώσει τις δέουσες τιμές.

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου ανήμερα της εορτής στις 7 το πρωί, θα τελεστεί η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Ο Διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης, προσκαλεί όλους τους πιστούς του Λεκανοπεδίου, να προσέλθουν και να τιμήσουν με την παρουσία τους τις λατρευτικές ακολουθίες που θα πραγματοποιηθούν προς τιμήν των δύο Αρχαγγέλων.

Πηγή: orthodoxia.info, bloko.gr