Πε. Μαρ 28th, 2024

Τιμήθηκαν στην Τρίπολη οι εθνικοί αγώνες και η εθνική αντίσταση

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη ο εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης, με αφορμή τη λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Την λιτή εκδήλωση, οργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ήταν μία εκδήλωση κατά του ναζισμού και του φασισμού και υπέρ της ειρήνης, της προόδου και της ευημερίας των λαών.

Υπήρξε σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημόσιων κτιρίων της πόλης, ενώ στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, τελέστηκε Δοξολογία.

Το μήνυμα και το συμπέρασμα της ημέρας, ανέλυσε, με ολιγόλεπτη ομιλία της, εντός του ναού, η φιλόλογος του 2ου Γυμνασίου της Τρίπολης, Ελένη Μαντζουράνη.

Αμέσως μετά, οι θεσμικοί εκπρόσωποι και οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας, κατευθύνθηκαν στο μνημείο των Αρχιερέων και των Προκρίτων, στην Πλατεία Άρεως, όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Κατατέθηκαν στεφάνια, ενώ υπήρξε σιγή ενός λεπτού, υπέρ όλων αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας.

Η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Δηλώσεις για το νόημα της ημέρας, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Μανώλης Σκαντζός και ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

Το όλο τελετουργικό, ενίσχυσε με την παρουσία του, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και η Φιλαρμονική του δήμου Τρίπολης.

ertnews.gr