Κυ. Απρ 28th, 2024

Τι είναι το φίλτρο λαδιού και τι κάνει;

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένα φίλτρο λαδιού είναι ένα μηχανικό εργαλείο που εξαλείφει τους ρύπους, το χώμα και τα άκαυστα καύσιμα από την πορεία. Το εξάρτημα επιτρέπει απλά την πορεία του νέου λαδιού στον κινητήρα και διατηρεί το χώμα. Για το λόγο αυτό, το φίλτρο λαδιού πρέπει να αντιμετωπίζεται ή να αλλάζει μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα.Ένα φίλτρο λαδιού συνήθως περικλείεται σε μια μικρή θήκη με διάφορα μέρη στο εσωτερικό της, τα οποία χρησιμοποιούνται για να φιλτράρουν τις ακαθαρσίες μέσα στο λάδι. Η ευθύνη του φίλτρου είναι να ανακυκλώνει το πεντακάθαρο λάδι πίσω μέσω των εξαρτημάτων του κινητήρα για να διατηρεί τα εξαρτήματα να λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο άψογα.Η ευθύνη του φίλτρου είναι να εξαλείφει όλους τους ρύπους ή τα μολυσματικά σώματα από το λάδι του κινητήρα σας. Στην περίπτωση που μικρά κομμάτια σκληρών ουσιών εισέλθουν στη ροή του λαδιού, μπορούν να τρίβονται παντού πάνω σε θεμελιώδη κομμάτια της συσκευής και να τα καταστρέφουν πολύ πιο γρήγορα.

Φωτογραφία του φίλτρου λαδιού από το antallaktikaexartimata.gr

Πώς λειτουργεί το φίλτρο λαδιού

Πέρα από το φίλτρο υπάρχει ένα μεταλλικό δοχείο με ένα παρέμβυσμα στερέωσης που επιτρέπει τη σταθερή συγκρότησή του στην αντίστοιχη επιφάνεια του κινητήρα. Η πλάκα βάσης του δοχείου συγκρατεί το παρέμβυσμα και είναι διάτρητη με ανοίγματα γύρω από την περιοχή ακριβώς μέσα στο παρέμβυσμα. Ένα εστιακό άνοιγμα είναι τεντωμένο για να ταιριάξει με τη συγκέντρωση του φίλτρου λαδιού στο μπλοκ του κινητήρα. Στο εσωτερικό του δοχείου βρίσκεται το υλικό του φίλτρου, το οποίο τις περισσότερες φορές παράγεται με τη χρήση κατασκευασμένων ινών. Το σιφόνι λαδιού του κινητήρα μεταφέρει το λάδι κατευθείαν στο φίλτρο, όπου εισέρχεται από τα ανοίγματα στο όριο της πλάκας βάσης.  Το βρώμικο λάδι περνάει (σπρώχνεται υπό τάση) μέσα από το μέσο του φίλτρου και επιστρέφει μέσω του εστιακού ανοίγματος, όπου εισέρχεται ξανά στον κινητήρα.

Όταν ήρθε η ώρα να αλλάξετε.

Αποκτήστε ένα άλλο φίλτρο λαδιού με κάθε αλλαγή λαδιού. Τα περισσότερα οχήματα απαιτούν αλλαγή λαδιού κάθε τρία έως μισό χρόνο. Μερικοί κατασκευαστές προτείνουν την αντικατάσταση του φίλτρου με κάθε δεύτερη αλλαγή λαδιού και κάνοντας το ίδιο με κάθε ρύθμιση το εμποδίζει να σταματήσει βιαστικά.

Συμπτώματα βλάβης του φίλτρου λαδιού

1)Παρουσία λεκέδων λαδιού σε περίπτωση που το όχημα έχει παραμείνει σταθερό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

2)Υπερθέρμανση του κινητήρα.

3)Κατανάλωση λαδιού κινητήρα.

4)Γενική πτώση της εκτέλεσης του κινητήρα.

5)Παρατεταμένη φωτεινή ένδειξη της προειδοποιητικής λυχνίας πίεσης λαδιού.

6)Ανώμαλη επέκταση του

Πώς να αλλάξετε το φίλτρο λαδιού

Βήμα 1: Ανεβάστε το, ανοίξτε το. …

Βήμα 2: αφαιρέστε το, αδειάστε το. …

Βήμα 3: Off με το προηγούμενο φίλτρο. …

Βήμα 4: Βύσμα αποστράγγισης μέσα, φίλτρο επάνω. …

Βήμα 5: Γεμίστε το, κάντε ένα αντίγραφο με λάδι. …

Βήμα 6: Ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού, ελέγξτε για διαρροή