Πα. Μαρ 29th, 2024

Τι καιρό θα έχουμε μέχρι και την Κυριακή των εκλογών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επιμένει και σήμερα η αστάθεια του καιρού στα ηπειρωτικά με την αφρικανική σκόνη ωστόσο να απομακρύνεται πρόσκαιρα προς την περιοχή της Τουρκίας.

Έντονα άστατος θα είναι ο καιρός και αύριο Πέμπτη προς τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα με τις καιρικές συνθήκες να είναι αρκετά καλές Παρασκευή και Σάββατο ενώ την Κυριακή των εκλογών 2023 αναμένουμε και πάλι αφρικανική σκόνη, αραιές συννεφιές κατά τόπους και λασποβροχές προς τα δυτικά (Ιόνιο και ηπειρωτικά) και βόρεια. Τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Αναλυτικά: 

Αύριο Πέμπτη, αναμένουμε στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 21 με 23 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

kairospempti-ekloges

Βελτιωμένος ο καιρός την Παρασκευή

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και από το απόγευμα βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

kairos-paraskeui-ekloges

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Με τι καιρικές συνθήκες θα πάμε στην κάλπη, ανήμερα των εκλογών 2023

Το Σάββατο, αρχικά θα επικρατήσει αίθριος καιρός βαθμιαία όμως στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

kairos-ekloges-savvatoemy

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα νότια.

Ο καιρός ανήμερα των Εθνικών Εκλογών 2023  – Φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά και βόρεια

Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η εξέλιξη του καιρού στις 21 Μαΐου, ανήμερα των Εθνικών Εκλογών 2023

kairoseklogon-kairosaurio

Κακοκαιρία διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα με καταιγίδες

Αστατος καιρός με νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairos-ekloges-deyutera-kairoseklogon

protothema.gr