Πε. Απρ 25th, 2024

Τον Μάρτιο θα λειτουργήσει ολοκληρωμένα η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύσκεψη για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, έγινε στην Τρίπολη. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου και της διαχειρίστριας εταιρείας. Παρόντες, επίσης, νομικοί και τεχνικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Υπάρχουν καθυστερήσεις, όσον αφορά τον τρόπο είσπραξης οφειλών απ’ τους δήμους, οι οποίοι δεν καταβάλουν το τίμημα για την διαχείριση, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στην εκτέλεση των έργων της ΣΔΙΤ απορριμμάτων. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η οφειλή ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αφού κινδυνεύει η Περιφέρεια, να κληθεί να καταβάλει τόκους υπερημερίας, τους οποίους η Περιφέρεια, θα πρέπει, έπειτα, να διεκδικήσει. Πρόβλημα υπάρχει και με τα ραδιενεργά απορρίμματα, από ιατρικά εργαστήρια, κάτι που απαγορεύεται να μεταφέρουν τα απορριμματοφόρα εντός της εισόδου της δομής διαχείρισης.

Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας, στα μέσα του Μαρτίου, προγραμματίζονται τα εγκαίνια της μονάδας στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας, η οποία θα λειτουργεί σε ολοκληρωμένα (τελειώνει το μεταβατικό στάδιο διαχείρισης). Ο περιφερειάρχης, τόνισε, ότι, μέσα στο καλοκαίρι, αναμένεται και η έναρξη λειτουργίας των δύο υπόλοιπων μονάδων που προβλέπει η ΣΔΙΤ.

Πρόκειται για τη δομή της Σκάλας Λακωνίας και τη δομή της Καλλιρρόης Μεσσηνίας.