Πα. Μαρ 29th, 2024

Τον Σεπτέμβριο οι ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία του τρένου στην κεντρική Πελοπόννησο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μέσα στον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται σύσκεψη για να γνωστοποιηθούν οι προθέσεις της κυβέρνησης, όσον αφορά την επαναλειτουργία του τρένου στην κεντρική Πελοπόννησο.Αυτό γνωστοποιήθηκε, κατά τη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην Αθήνα, με τον Υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη και την γενική γραμματέα Μαρία – Ελένη Γεράρδη.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της επανεκκίνησης της γραμμής Κορίνθου – Άργους και του κλάδου Άργους – Ναυπλίου.

Εξετάστηκε και η σύνδεση του Άργους – Ναυπλίου, με τον δρόμο Α 7, μέσω της βελτίωσης της επαρχιακής οδού, από τον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας μέχρι τις Μυκήνες (η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών γίνεται στις 9 Σεπτεμβρίου).

Διερευνήθηκε η πιθανή υπαγωγή του έργου, στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου, δεδομένου, ότι, το νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου, προβλέπει περιορισμένες πιστώσεις για τους οδικούς άξονες.

Ακόμα, τη συνάντηση, απασχόλησε και το πρόγραμμα αναβάθμισης και συντήρησης, του οδικού δικτύου Πελοποννήσου, για το οποίο προβλέπεται πίστωση 71.000.000 ευρώ, ενώ η δημοπράτηση από την Περιφέρεια, προγραμματίζεται, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.