Δε. Μάι 6th, 2024

Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Κορίνθου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου συνήλθε εκτάκτως σήμερα και ομόφωνα αποφάσισε για τα ακόλουθα:

«Το Νοσοκομείο μας θρηνεί για την τραγική απώλεια της αείμνηστης  Μαριάννας Βαρδινογιάννη, της Ελληνίδας ευεργέτιδας που διακρίθηκε για το φιλανθρωπικό  έργο της.

Διετέλεσε πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO , καθώς και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παιδιών και της οικογένειας και πρωτοστάτησε κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Αγωνίστηκε για την διεθνή ειρήνη και την παγκόσμια αλληλεγγύη, αν και το κύριο μέλημά της ήταν τα προβλήματα των παιδιών: η υγεία, η εκπαίδευση, η κοινωνική πρόνοια και φτώχεια, η παιδική κακοποίηση και εκμετάλλευση.

Ο μεγαλύτερος σταθμός του έργου της  ήταν ως  ιδρύτρια και πρόεδρος ,το «Ίδρυμα  για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και ο  Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους και  ομόφωνα αποφάσισε ως έκφραση της οδύνης των μελών του, αλλά και ολόκληρου του προσωπικού του Νοσοκομείου την ώρα της εξόδιου ακολουθίας θα κυματίζει μεσίστια η Σημαία. Καλό ταξίδι Μαριάννα Βαρδινογιάννη».