Πα. Απρ 26th, 2024

Το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κορίνθου ζητά την στελέχωση του ΤΕΠ από το απαιτούμενο ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με αφορμή την τελευταία αποχώρηση – παραίτηση της Επικουρικής Ορθοπεδικού Ιατρού από το Τ.Ε.Π. και την παύση της μετακίνησης Γενικής Ιατρού από το Σωφρονιστικό κατάστημα Κορίνθου στο Νοσοκομείο μας για εφημερίες με απόφαση της 6ης Υ.ΠΕ., διότι εξέφρασε την ανησυχία και τον προβληματισμό της να εφημερεύσει μόνη της για 24 ώρες! στις 01/04/2023 στο Παθολογικό ιατρείο του ΤΕΠ, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και ανησυχία για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΠ.

Το σημαντικότερο όλων δυστυχώς, είναι το συχνό και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της ελλιπούς παρουσίας ή ακόμα και πλήρους έλλειψης ιατρών από τα ΤΕΠ τους τελευταίους μήνες, δεδομένου ότι στο πρόγραμμα απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός ειδικευμένων ιατρών για την ομαλή λειτουργία του και όχι ένας ιατρός μόνος του για 24 ολόκληρες ώρες. Το γεγονός φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο τόσο στην παροχή προσφερομένων υπηρεσιών στους πολίτες-ασθενείς όσο και στον εργασιακό φόρτο των νοσηλευτών του τμήματος, οι οποίοι επωμίζονται επιπλέον αρμοδιότητες από αυτές που τους αναλογούν, με κίνδυνο την ΨΥΧΙΚΗ και ΣΩΜΑΤΙΚΗ τους αντοχή, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή και έγκαιρη διαχείριση των ασθενών.

Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων σας ζητά να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άρτια στελέχωση του ΤΕΠ από το απαιτούμενο ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και να δώσετε λύσεις στα προβλήματα ενός τόσο βασικού τμήματος του νοσοκομείου μας.

www.Peloponnisostv.gr