Σα. Απρ 20th, 2024

Το Εργατικό κέντρο καταγγέλλει το επιτελικό μπάχαλο που συμβαίνει κατά την ενοποίηση των ταμείων του ΕΦΚΑ στην Κόρινθο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου , θέλει να καταγγείλει το επιτελικό μπάχαλο που συμβαίνει κατά την ενοποίηση των ταμείων του ΕΦΚΑ στην Κόρινθο.

Η επικοινωνιακή διαχείριση της κοινωνικής ασφάλισης ,με την προσθήκη ενός e στον ΕΦΚΑ και οι τυμπανοκρουσίες που ακλούθησαν ,δεν αποτελούν παρά στάχτη στα μάτια των εργαζομένων που περιμένουν κατά μέσο όρο τριάμισι χρόνια για να τους αποδοθεί σύνταξη .

Αδιάσειστη πραγματικότητα αποτελεί το γεγονός των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων , όπως πραγματικότητα αποτελεί, το ότι η ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα, έχει αποδεχτεί φιάσκο ολκής ,χωρίς σχέδιο χωρίς στοιχειώδη προγραμματισμό χωρίς επαρκή οργανογράμματα και χωρίς στοιχειώδη εκπαίδευση των υπαλλήλων που καλούνται να φέρουν εις πέρας αυτό το τιτάνιο έργο ,άλλωστε άμεση παραδοχή της αποτυχίας είναι το γεγονός ότι εισάγουν  project manager.

Υπάλληλοι που μέσω τηλεεκπαίδευσης παρακολούθησαν 2 σεμινάρια, προφανώς δεν μπορούν ,με την πολυνομία που υπάρχει, να επιτελέσουν, το καθοριστικό για τις ζωές μας, έργο της απονομής συντάξεων .

Υπάλληλοι χωρίς σύνδεση με τα τερματικά του ΟΑΕΕ ,που ειρήσθω εν παρόδω από την Κόρινθο τα τερματικά συνδέθηκαν στο Κιάτο ,δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους ούτε στα πιο απλά θέματα όπως ρυθμίσεις οφειλών ,επιδόματα και παροχές ασθενείας ,ούτε μια απλή ασφαλιστική ενημερότητα .

Υπάλληλοι που τελικά αφήνονται χωρίς αντικείμενο δεν μπορούν παρά να μας δημιουργούν εύλογες υπόνοιες ότι ο τελικός στόχος είναι να απαξιώσουν πλήρως την κοινωνική ασφάλιση και να την παραδώσουν βορά στα κερδοσκοπικά ιδιωτικά τρωκτικά που ονειρεύονται να βάλουν χέρι στα αποθεματικά της .

Είναι πραγματικότητα, ότι αντί να προσπαθούν να λύσουν προβλήματα το μόνο που κάνουν είναι να τα πολλαπλασιάζουν με εκθετικούς ρυθμούς ,κλείνοντας το ταμείο και αναγκάζοντας τους υπερήλικες να κλείσουν ραντεβού στον ΕΦΚΑ μετά να στήνονται στις ουρές των τραπεζών και πάλι να ξανακλείσουν ραντεβού στον ΕΦΚΑ .

Οι εξαγγελίες για απονομή σύνταξης με το πάτημα ενός κουμπιού αποτελεί πλέων ένα κακόγουστο αστείο και μάλλον έχουν ξεχάσει να το συνδέσουν ,η απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση σύνταξης με την προετοιμασία κατάλληλων κανονιστικών και νομοθετικών ρυθμίσεων έχει παραπεμφθεί στις καλένδες .

Πρέπει να γίνει αντιληπτό στους κυβερνόντες ότι τα θέματα αυτά επηρεάζουν πραγματικούς ανθρώπους  και εξαθλιώνουν τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ,δεν είμαστε χαρακτήρες σε ψηφιακές πλατφόρμες ενός βιντεοπαιχνιδιού είμαστε πραγματικοί άνθρωποι με αξιοπρέπεια που δεν μπορούμε πλέων να υπομένουμε τις παράλογες αποφάσεις μαθητευόμενων μάγων . 

    Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε την ιδεοληπτική  εμμονή που οδηγεί υπάλληλους σε αδράνεια και  απαξίωση με μοναδικό στόχο την ελεημένη απόφαση τους από ότι φαίνετε για πλήρη ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης .

Τώρα άμεσα πρόσληψη του απαραίτητου ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του e ΕΦΚΑ  και την άμεση απονομή όλων των εκκρεμών συντάξεων .