Πα. Μαρ 29th, 2024

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου προκηρύσσει 24ωρη απεργία στο κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 23 Μαίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου προκηρύσσει 24ωρη απεργία στο κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 23 Μαίου. Δεν ξεπουλάμε τις Κυριακές μας για την κερδοφορίας τους. Η Κυριακή αργία ανήκει στην εργατική τάξη.

Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή αποτελεί εμμονή της κυβέρνησης και των Μεγάλων Εργοδοτών του κλάδου, που είναι ξεκάθαρο ότι αξιοποιούν την πανδημία για να περάσουν τη μεταβολή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Αμέσως μετά το 6μηνο lockdown έρχεται να εφαρμόσει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για όλες τις Κυριακές (!!)Την ίδια στιγμή που όλος ο εμπορικός κόσμος της χώρας βρίσκεται σε απόγνωση μετά από τόσους μήνες – με τα καταστήματα κλειστά και τους εμποροϋπαλλήλους σε αναστολή, ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν προσθέτει απλά δυο ακόμα μέρες λειτουργίας (16 και 23 Μαΐου),  αλλά ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Η κυβέρνηση, που με τις επιλογές της άφησε ουσιαστικά απροστάτευτους τους εργαζομένους τόσο εργασιακά από την απόλυση ή τη δυσμενή μεταβολή των όρων απασχόλησης, όσο και υγειονομικά, με τα αλλοπρόσαλλα και διάτρητα πρωτόκολλα που αλλάζουν κατά το δοκούν, έρχεται τώρα να δώσει με κυνισμό τη χαριστική βολή στη μοναδική μέρα ανάπαυσης, εξισώνοντας την Κυριακή με τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας. Επιχειρώντας να σχετικοποιήσει τον χαρακτήρα της αργίας και τις πολλαπλές σημασίες που η ίδια η λέξη αργία έχει στον πυρήνα της. Την ίδια στιγμή καταθέτει ν/σ που καταργεί το 8ωρο, την Κυριακή Αργία, το δικαίωμα της επαναπρόσληψης και σειρά εργασιακών δικαιωμάτων.

Η επταήμερη λειτουργία των καταστημάτων αποτελεί σταθερή επιδίωξη τα τελευταία χρόνια των μεγάλων αλυσίδων και πολυεθνικών, η υλοποίηση της οποίας προσέκρουε στην αντίδραση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων εμπόρων. Η επταήμερη λειτουργία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό των εργαζομένων των μικρό- μεσαίων επιχειρήσεων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τούτη την ώρα χρειάζεται να δουν τη βροντερή αντίδραση μας στις προθέσεις τους. Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων περνάει από το χέρι του καταναλωτή. Kαλούμε το καταναλωτικό κοινό να σταθεί στο πλάι των εργαζομένων στο εμπόριο, απέναντι στο κυβερνητικό σχέδιο ισοπέδωσης της οικονομικής καταστροφής και των ζωών μας

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Κυριακή 23 Μάη, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΟΙΥΕ και των σωματείων μελών του, και μαζί με τους εργαζόμενους θα απαντήσει στην νέα επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΤΑΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!