Σα. Απρ 27th, 2024

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Μόσχα – Και παιδιά ανάμεσα στα θύματα

(AP Photo/Dmitry Serebryakov)

Κοινοποίηση ειδήσεων

H τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση στο κέντρο Crocus City Hall, στα περίχωρα της Μόσχας, στην οποία τουλάχιστον 40 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με δήλωση που αναρτήθηκε σε λογαριασμό στο Telegram αναφέρει πως «μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στον τόπο προτού αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους».

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν ότι οι ένοπλοι ήταν τουλάχιστον πέντε και άνοιξαν πυρ με αυτόματα τουφέκια σε σημείο όπου υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι.

Μετά τις 22:00 έγινε γνωστό ότι η ρωσική Εθνοφρουρά αναζητούσε τους ενόπλους για τους οποίους ακόμα δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για την ταυτότητά τους. Σύμφωνα με βίντεο από την περιοχή, η Αστυνομία έχει συλλάβει ένα άτομο.

Στο κτίριο επρόκειτο να δώσει συναυλία το συγκρότημα Πικνίκ. Οι μουσικοί βρίσκονταν στο καμαρίνι τους όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

Περισσότερα από 70 ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, ενώ αναπτύχθηκαν και ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.

Την αιματηρή επίθεση καταδίκασαν δεκάδες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενώ συλλυπητήρια εξέφρασαν ο Λευκός Οίκος και η ΕΕ.

kathimerini.gr