Δε. Ιούλ 8th, 2024

 «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Περιγιαλίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Κορινθίας, σας καλεί στην Θεατρική Παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία του Αλέκου Ξανθάκη και μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου, που θα πραγματοποιηθεί , την  Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και ώρα 09:00 μ.μ., στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιγιαλίου «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Τα έσοδα της θεατρικής παράστασης θα διατεθούν στο Σύλλογό μας.

Ευχόμαστε κάθε μέρα να αποδεικνύεται έμπρακτα ο σεβασμός στη ζωή, με εκδηλώσεις προσφοράς στις ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας. Μακάρι και άλλες ομάδες, με όραμα, με ευαισθησία, με αγάπη για τον συνάνθρωπο, να επηρεάσουν, να εμπνεύσουν, να ενώσουν και να αλλάξουν πραγματικά αυτόν τον κόσμο προς το καλό και το αγαθό.                                      

Προς αυτή την κατεύθυνση ο «Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Κορινθίας» δραστηριοποιείται για την βελτίωση της ζωής των ατόμων με μεσογειακή αναιμία ( θαλασσαιμία),μέσω της πρόληψης, της θεραπείας, της ενημέρωσης, της φροντίδας και υποστήριξης από το 1985.

Σας περιμένουμε!

Ταυτότητα της Θεατρικής Παράστασης

            ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ

           «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ»

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Αλέκος Ξανθάκης 

Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος

Τραγουδιστής: Νίκος Φραγκάκης

Τραγουδίστρια: Κατερίνα Κριτσώνη

Μαζί τους η χορωδία του λαού της παράστασης.

Συμμετέχουν μέλη της χορωδίας Άσσου «Ρέα»

Την μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου ερμηνεύει μέλος του μουσικού σχήματος «Γόρδιος Δεσμός» που το ηχογράφησε στο στούντιο του ο Στάθης Μαραγκός

Κινησιολογία: Νατάσα Γεροπούλου

Ενδυματολογία: Πολυξένη Ορκοπούλου – Ξανθάκη,

Ελένη Χαζάπη

Ηθοποιοί: Πολυξένη Ορκοπούλου-Ξανθάκη, Αλέκος Ξανθάκης,Γιώργος Μπλάνος, Μπάμπης Τσόγκας, Άρης Κατσαβριάς, Γιάννης Κανελλόπουλος,Τζένη Μπαρλαούρα, Δημήτρης Εξαδάκτυλος.

Στον ρόλο του Καραγκιόζη ο Μπάμπης Ορκόπουλος.

Λαός και χορωδοί: Χρήστος Πετρόπουλος, Δήμος Μποτσίνης, Ελένη Παπαϊωάννου, Μαρία Ραυτοπούλου,Άννα Μαρία Σακελλαρίου, Χρήστος Ζωγράφος, Κατερίνα Σταμμάτη, Δέσποινα Μπίσδα, Λιάνα Σπηλιωπούλου, Χρόνης Σηφακάκης, Αλέξης ΑλεξιάδηςΑναστασία Φέκου.

              « Είναι κάτι σαν λαϊκό πανηγύρι, κλείνει μέσα του πολλή ρωμιοσύνη… και μέσα από τη σάτιρα, τον αυτοσαρκασμό, το γέλιο και το δάκρυ, μιλάμε για τους καημούς και τα όνειρα της φυλής μας, για προδομένους αγώνες, για προδομένες ελπίδες… και πάνω απ’ όλα για ομορφιά. Για την ομορφιά αυτού του λαού, που δεν παύει ποτέ να αγωνίζεται, να προδίδεται, να πιστεύει και να συνεχίζει τον αγώνα του, διατηρώντας τις ρίζες του αναλλοίωτες αιώνες τώρα. Όλα αυτά όμως λέγονται ρωμέικα, ζεστά. Καθόλου φιλολογικά. Καθόλου εγκεφαλικά.  

 Γράφτηκε ένα έργο που έχει μέσα του τους σπόρους της λαϊκής μας τέχνης. Εγχείρημα δύσκολο, άπιαστο σχεδόν»

Τζένη Καρέζη  

 Ημερομηνία παράστασης:

ΔΕΥΤΕΡΑ  20 ΜΑΪΟΥ στις 09:00μ.μ. ακριβώς

(8:30μ.μ. ώρα προσέλευσης).

Θέατρο Περιγιαλίου

Επικοινωνία- Πληροφορίες

Κρατήσεις θέσεων: Θέατρο Περιγιαλίου 2741086330   6970940350    6984697844