Πα. Μαρ 29th, 2024

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες,

Η 17η Νοέμβρη, είναι ημέρα ιστορικής μνήμης και ύψιστης τιμής για τους συνανθρώπους μας που αγωνίστηκαν για πανανθρώπινες αξίες και τις οποίες, ασφαλώς, δεν πρέπει να θεωρούμε αυτονόητες.Τιμούμε τους φοιτητές, τη σπουδάζουσα νεολαία, τους εργαζόμενους, τους νέους και όλους τους απλούς πολίτες που όρισαν, με δύναμη ψυχής, ελπίδα και θάρρος, το πλαίσιο ενός επαναστατικού αγώνα, ενάντια στη δύναμη των όπλων, την αυταρχικότητα και τη βία, ανατρέποντας την εφτάχρονη χούντα των συνταγματαρχών.Δικτατορία και Πολυτεχνείο έζησαν οι παλιοί για να θυμούνται οι νεότεροι και να καθοδηγούνται από τα ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης, της ανεξαρτησίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αγάπης για την ζωή και το σεβασμό στον άνθρωπο. Αρχές και αξίες που δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε και οφείλουμε να τις φυλάσσουμε ζωντανές για να τις παραδίνουμε, αλώβητες, από γενιά σε γενιά.

Στην εποχή που ζούμε τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Η κοινωνία μας, σε επαγρύπνηση και με αναπτυγμένα αντανακλαστικά, με κοινούς αγώνες, εάν και όποτε χρειαστεί, πρέπει να αντιδρά σε οτιδήποτε απειλεί τη Δημοκρατία και περιορίζει θεμελιώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, έχοντας ως πρότυπο τον ηρωισμό των πρωταγωνιστών του Πολυτεχνείου.

<<…εδώ τα νιάτα σέρνουνε χορό. Της Επιστήμης τα παιδιά και τραγουδάν τη Λευτεριά. Εδώ της νιότης ο άξιος νους, που χτίζει θέατρα ναούς, σχεδιάζει ιδέες και μηχανές και χτίζει το αύριο με το χτες…>>

Βασίλης ΡώταςΙωάννης Β. Καραπανάγος

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

“αλλάzουμε ΜΑΖΙ” και Δημοτικός Σύμβουλος