Πε. Απρ 25th, 2024

Το χωριό που μετατρέπεται σε «συντριβάνι» και δε φοβάται τη φωτιά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης: Το Kayabuki no Sato, είναι ένα μικρό χωριό δίπλα στο Κιότο της Ιαπωνίας, το οποίο διαθέτει ένα πρωτότυπο σύστημα πυρόσβεσης. Ουσιαστικά, πρόκειται για μεγάλους ψεκαστήρες, που μετατρέπουν ολόκληρο το χωριό σε «συντριβάνι».

Αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης: Το χωριό που μετατρέπεται σε συντριβάνι

Τις τελευταίες ημέρες, η χώρα μας βίωσε μία πρωτοφανή καταστροφή, με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα να έχουν μετατραπεί σε στάχτη. Ίσως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί όλα αυτά, αν υπήρχε κάποιο σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης, όπως έχει αυτό το χωριό στην Ιαπωνία.

Τα συγκεκριμένα σπίτια έχουν αχυροσκεπές, που σημαίνει ότι είναι πολύ ευάλωτα σε πυρκαγιές, οι οποίες μπορούν να εξαπλωθούν αρκετά γρήγορα και να κάψουν όλο το χωριό. Το 2000 υπήρξε μια τέτοια φωτιά, η οποία έκαψε ένα κέντρο αρχειοθέτησης και τρόμαξε τους κατοίκους. Έτσι, αποφάσισαν να εγκαταστήσουν αυτό το σύστημα πυρόσβεσης.

Προκειμένου να διατηρηθεί η αυθεντικότητα του τοπίου, οι υπάλληλοι αποφάσισαν να καμουφλάρουν και τους 62 πυροσβεστήρες μέσα σε καλύβες. Όταν ενεργοποιούνται, οι καλύβες ανοίγουν σαν μετασχηματιστές και ψεκαστήρες ψεκάζουν νερό ψηλά στον ουρανό, καλύπτοντας τις αγροικίες με νερό.

Αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης

Επειδή τα σπίτια είναι φτιαγμένα από εύφλεκτα υλικά, το σύστημα πυροπροστασίας δοκιμάζεται δύο φορές το χρόνο, τον Δεκέμβριο και τον Μάιο, ελέγχοντας την πίεση του νερού με εκτόξευση νερού από τα συστήματα ψεκασμού ψηλά στον αέρα. Ο Μάιος και ο Δεκέμβριος είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες στιγμές για να επισκεφθείτε το Kayabuki no Sato, όταν πραγματοποιούν το «Water Hose Festival (Φεστιβάλ του Σωλήνα νερού)». 

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο: