Πε. Μαρ 28th, 2024

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Έτσι θα πάρουν οι εκπαιδευτικοί την έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις το Πάσχα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Από σήμερα (15.04.2022) έως και τις 2 Μαΐου, οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται έκπτωση 50% στις τιμές των εισιτηρίων για να ταξιδέψουν με τρένο και ΚΤΕΛ. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ήδη τη διαδικασία και τους δικαιούχους.

Η έκπτωση του 50% στις κανονικές τιμές των εισιτήριων στους εκπαιδευτικούς, καθηγητές και δασκάλους, που θα ταξιδέψουν από σήμερα 15 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου από τον τόπο διορισμού τους ως τον τόπο κατοικίας τους και αντιστρόφως, θα χορηγείται με την επίδειξη της ανακοίνωσης τοποθέτησης τους (για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς), της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την πρόσληψη τους (για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς) και την αστυνομική ταυτότητα για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν τα παραπάνω έγγραφα και κατά τον έλεγχο επί της αμαξοστοιχίας από το αρμόδιο προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η εταιρία διευκρινίζει επίσης ότι η έκπτωση 50% θα χορηγείται μόνο για εκδόσεις εισιτηρίων Β΄ θέσης, από φυσικά σημεία έκδοσης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω της ιστοσελίδας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή μέσω της εφαρμογής κινητών τηλεφώνων.

Επίσης, στην περίπτωση όπου ο τόπος διορισμού/κατοικίας δεν έχει άμεση σύνδεση με τις αμαξοστοιχίες ή τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον τόπο κατοικίας/διορισμού, θα χορηγείται στους ενδιαφερόμενους η έκπτωση του 50% για τη μετάβασή τους έως τον κοντινότερο προορισμό με τον τόπο κατοικίας/τόπο διορισμού.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημειώνει επίσης ότι η παροχή της έκπτωσης δεν συνδυάζεται με καμία άλλη έκπτωση που πιθανόν να δικαιούται ο επιβάτης (πχ. πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, κλπ).

Για την έκπτωση 50% στα εισιτήρια τρένων και ΚΤΕΛ για τους εκπαιδευτικούς ενόψει Πάσχα tweet-αρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με έκπτωση 50% θα μπορούν να μετακινηθούν αναπληρωτές δάσκαλοι & καθηγητές με τα ΚΤΕΛ & τα τρένα την περίοδο του Πάσχα. Με_σχέδιο προσπαθούμε να διευκολύνουμε τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για τη μετάβασή τους στον τόπο μόνιμης διαμονής τους», έγραψε.