Σα. Απρ 27th, 2024

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Συνελήφθησαν τέσσερις δράστες – Μακελειό με 93 νεκρούς

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τουλάχιστον 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 145 τραυματίστηκαν στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία των τελευταίων ετών, καθώς ένοπλοι άνοιξαν πυρ και πυροδότησαν εκρηκτικά σε μεγάλη αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria επικαλέστηκε το Σάββατο έναν εκπρόσωπο της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας ότι ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα μπορεί να αυξηθεί και ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για την τύχη των δραστών.

Περίπου 60 άνθρωποι ήταν σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας.

Συνελήφθησαν τέσσερις δράστες για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στην επίθεση στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας είναι μεταξύ των 11 που συνελήφθησαν, είπε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της FSB στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Για τη σύλληψη των τρομοκρατών, ο αρχηγός της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, Αλεξάντερ Μπορτνίκοβ έχει ενημερώσει σχετικά τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο διευθυντής της FSB ανέφερε στον Πούτιν για τη σύλληψη 11 ατόμων, μεταξύ τους και οι τέσσερις τρομοκράτες που συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε το προεδρικό γραφείο, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό συνεργών των τρομοκρατών.

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αργά την Παρασκευή, σε μια ανάρτηση στο Telegram, στην οποία η οργάνωση ισχυριζόταν ότι οι ένοπλοι κατάφεραν να διαφύγουν στη συνέχεια. Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η Ουάσιγκτον έχει πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του Ισλαμικού Κράτους.

Το Ισλαμικό Κράτος είπε ότι οι μαχητές του επιτέθηκαν στα περίχωρα της Μόσχας, «σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στον τόπο προτού αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους». Η δήλωση δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πλήρης δήλωση αναφέρει: «Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση χριστιανών στην πόλη Κρασνογκόρσκ στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, της Μόσχας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες και προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο σημείο πριν αποσυρθούν με ασφάλεια στις βάσεις τους».

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Εκρήξεις και φωτιά

Οι φωτογραφίες έδειξαν ότι το Crocus City Hall τυλίχθηκε στις φλόγες καθώς εμφανίστηκαν βίντεο που δείχνουν τουλάχιστον τέσσερις ένοπλους να ανοίγουν πυρ με αυτόματα όπλα, ενώ πανικόβλητοι Ρώσοι τράπηκαν σε φυγή για να σώσουν τη ζωή τους.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο δείχνει φρικτές σκηνές μερικών ανθρώπων που εκλιπαρούν για βοήθεια από την οροφή της αίθουσας συναυλιών καθώς έκαιγε πίσω τους. Άλλα πλάνα βίντεο έδειξαν ανθρώπους να ουρλιάζουν, να σέρνονται με τα χέρια και τα γόνατά τους έξω από το χώρο της μουσικής ή να φεύγουν από τις σκάλες.

Τουλάχιστον τρία ελικόπτερα έκτακτης ανάγκης είχαν αναπτυχθεί για την κατάσβεση της φωτιάς. Υπήρξε μερική κατάρρευση της οροφής του Crocus City Mall, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

lifo.gr