Τε. Μάι 1st, 2024

ΤΩΡΑ: Αυτοψία των υπηρεσιών του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και της Αστυνομίας στο σημείο που ζει η οικογένεια για να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η αυτοψία σε οικογένεια που ζει σε λαγούμι στα Κάτω Τρίκαλα απο στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής της οικογένειας.

Παράλληλα, υπάρχει εισαγγελική παραγγελία να απομακρυνθούν τα παιδιά ηλικίας 1, 6, και 13 ετών που ζουν στον συγκεκριμένο χώρο – κοινόβιο και να πάνε σε άλλο μέλος της οικογένειάς τους και συγκεκριμένα σε κάποια θεία τους.

Ο εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα».

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, αστυνομικοί με εισαγγελική εντολή είχαν απομακρύνει τα παιδιά από τα λαγούμια.

Tα παιδιά, ηλικίας 15, 13 και 6 χρονών, καθώς και ένα βρέφος, είχαν μεταφερθεί στο σπίτι της 25χρονης κόρης του 45χρονου από τον πρώτο του γάμο.

Το βρέφος ανήκει στην 22χρονη κόρη του ζευγαριού, ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο πατέρας του αφού ουδείς τον έχει υποδείξει.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά φαίνεται πως επέστρεψαν στην κοινότητα των Παλαιοχριστιανών και ζουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

Τι λέει ο πατέρας

Νωρίτερα το πρωί μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό , ο κ. Καλαϊτζιδάκης, πατέρας της οικογένειας, σημείωσε: «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι».

Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο, απάντησε: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια διενέργειας νομότυπης έρευνας σε οικία στην περιοχή Κάτω Συνοικίας Τρικάλων Κορινθίας, τόσο από τον διαμένων σε αυτή α) Κ.Ε., αλλά και από μέλη της οικογένειάς του συμπληρωματικά αναφέρεται ότι πρωινές ώρες σήμερα (12-02-2024) οργανώθηκε συντονισμένη Αστυνομική Επιχείρηση … με την συνδρομή και ομάδας των Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη σε παρακείμενα αγροτεμάχια της οικίας τους, τόσο ο προαναφερόμενος δράστης καθώς επίσης και τα κατωτέρω μέλη της οικογένειάς του, σύζυγος του δράστη, κόρη του δράστη, υιός του δράστη. Ειδικότερα αναφέρεται ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες στην οικία στην οποία διέμεναν και σε χωμάτινο δάπεδο αυτής, είχαν διαμορφώσει – διανοίξει υπόγειο τούνελ μήκους (30) μέτρων που κατέληγε σε παρακείμενη ρεματιά και το οποίο χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της Αστυνομικής Επιχείρησης, προκειμένου διαφύγουν της σύλληψης. Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία τους, σε όμορο αυτοσχέδιο παράπηγμα – κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ανωτέρω δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κατωτέρω : 1. ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, 2. ένα (1) αεροβόλο όπλο, 3. εκατόν δύο (102) κυνηγετικά φυσίγγια, 3. ογδόντα ένα (81) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, διαφόρων διαμετρημάτων (7.62 και 5,56), 4. επτά (7) αυτοσχέδια τόξα και είκοσι (2) βέλη, 5. τέσσερα (4) μαχαίρια και 6. ένα (1) τσεκούρι.