Σα. Απρ 27th, 2024

ΤΩΡΑ: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο 45χρονος

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο 45χρονος άνδρας της οικογένειας που ζούσε σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία.

Ο 45χρονος που ζουσε σε λαγούμια στην Ορεινή Κορινθία προσκόμισε το πρωί της Τετάρτης, στο αυτόφωρο μονομελές Κορίνθου έγγραφο, με το οποίο επικαλέστηκε ότι πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα με ποσοστό αναπηρίας 67%, ζήτησε να εξεταστεί από πραγματογνώμονα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια ο 45χρονος μίλησε στις κάμερες και δήλωσε: «Μέσα στα κρατητήρια, γνώρισα τον Φρέντι, έναν Αλβανό, 30 χρόνια εδώ, που τώρα θυμήθηκαν ότι δεν έχει χαρτιά. Γνώρισα τον Αποστόλη, μάγειρας στις φυλακές Κορυδαλλού. Γνώρισα τον Γιώργο, σταφιδοπαραγωγό, που του παίρνουν μόνο 65 λεπτά τη σταφίδα και του κλέβουν τον κόπο του, γνώρισα τον Γιώργο που έχει ουζερί και του πήραν το δίπλωμα για ένα ποτήρι παραπάνω. Γνώρισα τους αδικημένους της ζωής.

Θα κάνω μια δήλωση γι’ αυτούς. Μη φωνάζετε! Δεν σας ακούνε. Γυρίστε τους την πλάτη! Μόνο τότε σας ακούνε. Όταν τους γύρισα την πλάτη, ενδιαφερθήκανε. Κάτι μου είπαν για την κόρη μου, που μεγάλωσε στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Κανείς δεν ήρθε από το κράτος, για να δει τι συμβαίνει στα ιδρύματα. Έρχεται η κοινωνία και μετά σου ζητάει τα ρέστα, τι δεν έκανες καλά.

Αρνήθηκα και το DNA και τη δακτυλοσκόπηση και οποιοδήποτε βιομετρικό στοιχείο για λόγους πίστης. Δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο. Ένα σύστημα καταστρέφει τους ανθρώπους για μικροπράγματα», είπε ο 45χρονος, που σε ερώτηση για το εάν έχει επικοινωνήσει με τα άλλα μέλη της οικογένειάς του και εάν γνωρίζει πού βρίσκονται, απάντησε: «Δε γνωρίζω, δεν είχα ούτε τηλέφωνο. […] Ο δικηγόρος μου με βοήθησε. Δεν έχω πειράξει κάποιον».

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με την τηλεργασία του στον δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου, τόνισε πως «Είμαι ανάπηρος και θα έπρεπε να πάρω σύνταξη. Χάρη τους κάνω που δουλεύω ακόμα».