Πε. Μαρ 28th, 2024

Υπογράφηκε στο Ναύπλιο η παραχώρηση του χώρου της μαρίνας από το υπουργείο Τουρισμού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της αργολικής πρωτεύουσας

Κοινοποίηση ειδήσεων

“Αισθάνομαι ευτυχής σήμερα, όπως είμαι βέβαιος και όλοι όσοι είσαστε εδώ, γιατί έχω την συνείδηση αυτής της πολύ σπουδαίας υπογραφής. Βαίνει προς το τέλος του ένα έργο που είχε ξεκινήσει από το 2008, ένα έργο πολύ σημαντικό, η οικονομική επιρροή του οποίου φθάνει μέχρι τη Μονεμβασία, αλλά και ένα έργο πιλοτικό”.

Την πιο πάνω επισήμανση έκανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στο Ναύπλιο, στην εκδήλωση για την υπογραφή -από τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια- της παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού λιμένα – μαρίνας Ναυπλίου, από το υπουργείο Τουρισμού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της αργολικής πρωτεύουσας.

 

Ο περιφερειάρχης, χαιρετίζοντας την παρουσία του υπουργού στην εκδήλωση, στο κτήριο του Βουλευτικού, τόνισε ειδικότερα:

Π. ΝΙΚΑΣ “ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

“Αισθάνομαι ευτυχής σήμερα, όπως είμαι βέβαιος και όλοι όσοι είσαστε εδώ, γιατί έχω την συνείδηση αυτής της πολύ σπουδαίας υπογραφής. Είμαι ευτυχής γιατί συνεργαστήκαμε αρμονικά, τα υπουργεία Τουρισμού,  Οικονομικών, Ανάπτυξης, η γενική γραμματεία ΣΔΙΤ, ο Δήμος Ναυπλιέων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Βαίνει προς το τέλος του ένα έργο που είχε ξεκινήσει από το 2008, ένα έργο πολύ σημαντικό, η οικονομική επιρροή του οποίου φθάνει μέχρι τη Μονεμβασία, αλλά και ένα έργο πιλοτικό που θα μας βοηθήσει στην ανάπτυξη αυτού του πολύ σπουδαίου μέσου της μαρίνας σε όλη την έκταση της πατρίδας μας.

Θέλω να ευχαριστήσω για αυτή τη συνεργασία, καθώς είναι πολύ σημαντικό που ευοδώνεται με τον καλύτερο τρόπο. Η σημερινή εξέλιξη προοιωνίζει ότι σύντομα θα ακολουθήσει και η υπογραφή με τη γενική γραμματεία ΣΔΙΤ και τον Δήμο Ναυπλιέων για την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας.

Είναι ένα έργο πολύ πιο σημαντικό από τη σύνδεση της Αργολίδας, του Ναυπλίου και του Αργους με τον αυτοκινητόδρομο Α7, έργο για το οποίο η Περιφέρεια διέθεσε 50.000.000 ευρώ, γιατό δεν επιτρεπόταν το Ναύπλιο και το Αργος να μην είναι συνδεδεμένα με τον Α7”.

Ο περιφερειάρχης αφού χαρακτήρισε το Ναύπλιο ως την “πλέον τουριστική Ελλάδας”, αναφερόμενος και στην πρόσφατη διάκριση που απέσπασε η αργολική πρωτεύουσα κατατασσόμενη, σύμφωνα με το CNN, ως η 5η ομορφότερη μεταξύ 15 μικρών πόλεων της Ευρώπης, κατέληξε σημειώνοντας:

“Η δική μας συμβολή ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, αυτά που κάνουμε, τα βήματα τα οποία γίνονται, είναι σε απόλυτη συνεργασία με την κυβέρνηση και σε γνώση του πρωθυπουργού.

Να αναμένετε, επομένως, από την πλευρά της Περιφέρειας τη σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 κι ακόμα την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, της γραμμής των αρχαιολογικών χώρων. Το μέλλον ανήκει στο Ναύπλιο και στην ευρύτερη περιοχή, είμαστε δίπλα σας και η Περιφέρεια και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός”.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας σημείωσε ότι το εν λόγω έργο “θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της πόλης, θα προσελκύσει νέους επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας”, τονίζοντας κι αυτός με τη σειρά του την επιτυχημένη συνεργασία πολλών φορέων “για καλό σκοπό”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, οι θεματικοί ομόλογοί του Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και Γιάννης Μαντζούνης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τάσος Ζαφείρης, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας Τάσος Γανώσης και Βασίλης Σιδέρης κ.α.