Κυ. Απρ 28th, 2024

Υπόθεση Γιαλιά: Ίχνη της αλβανικής μαφίας στη δολοφονία του – Ψάχνουν τα κίνητρα του συμβολαίου θανάτου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εμπλοκή της αλβανικής μαφίας «βλέπουν» οι αρχές στη δολοφονία του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, στη Μάνδρας Αττικής, σε απόστασή μόλις λίγων μέτρων από το σπίτι του.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, φαίνεται να βγάζει από το κάδρο των υπόπτων, μέλη της λεγόμενης Greek Mafia που δρα κυρίως στη λαθρεμπορία καυσίμων, καθώς δεν προκύπτει εμπλοκή του 59χρονου με τον χώρο.

Οι έρευνες πλέον στρέφονται προς άλλη κατεύθυνση, καθώς εκτιμάται ότι λόγω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ο Χρήστος Γιαλιάς, είχε αποκτήσει αρκετούς εχθρούς. Ωστόσο όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ούτε από αυτό τον τομέα προκύπτουν στοιχεία που θα δείξουν τον φυσικό ή ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του επιχειρηματία.

Εκτός πάντως από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, στο μικροσκόπιο βρίσκεται και η εμπλοκή του με τον αθλητισμό, καθώς είχε διατελέσει πρόεδρος σε ομάδες, τόσο στην Αττική, όσο και στα Τρίκαλα.

Όλα τα στοιχεία ωστόσο συνηγορούν πως η εκτέλεσή του ήταν προϊόν επαγγελματική δουλειάς, ενώ η απουσία κινήτρου για δολοφονία με πληρωμένο συμβόλαιο μέχρι στιγμής δυσκολεύει το έργο των αρχών.

Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να λαμβάνουν καταθέσεις από ανθρώπους του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του επιχειρηματία, αλλά και από άτομα που εργάζονταν για αυτόν.

Ο Χρήστος Γιαλιάς, όπως προκύπτει μέχρι στιγμής, είχε λόγους να παίρνει αυξημένη προστασία, γι αυτό άλλωστε είχε προσωπικούς σωματοφύλακες, αλλά και ένα σπίτι «φρούριο». Μάλιστα μετά από έρευνες τόσο στο σπίτι της Αττικής, όσο και σε αυτό που είχε στα Τρίκαλα βρέθηκαν όπλα τα οποία κατείχε παράνομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2018, δολοφονήθηκε η πρώην σύζυγός του, ενώ όπως διαπιστώθηκε κίνητρο ήταν η ληστεία.

lawandorder.gr