Πα. Απρ 19th, 2024

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Μέγαρα (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στις 14:30 περίπου σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη 19 Απριλίου, ξέσπασε πυρκαγιά στη θέση «Πανέικα», πάνω από τη θέση «Αρτικιές». Την ώρα που συνέβη το περιστατικό στη θέση της εστίας έπνεε βόρειος άνεμος εντάσεως 3 μποφόρ και γι’ αυτό και εξαπλώθηκε σχετικά γρήγορα.

Στο σημείο έσπευσαν 9 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων και η υδροφόρα του Δήμου Μεγαρέων. Καταλυτικό ρόλο στον περιορισμό του μετώπου της πυρκαγιάς έπαιξαν τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα όπου επιχείρησαν δύο ρίψεις νερού το καθένα και έτσι βοήθησαν τις επίγειες δυνάμεις καθώς η φωτιά εξαπλωνόταν σε δύσβατο ύψωμα. Επίσης βοήθησε τα μέγιστα το γεγονός ότι κόπασε ο αέρας και η φωτιά κινείτο με πιο αργούς ρυθμούς.

Με μια πρόχειρη εκτίμηση δια στόματος του αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνου Φυλακτού, κάηκαν 40 στρέμματα δασικής έκτασης. Επίσης και με κάθε επιφύλαξη μεταδίδουμε την πληροφορία ότι στο σημείο υπήρχαν ίχνη εστίας φωτιάς από καμένα κλαριά η οποία σιγόκαιγε και μάλλον ξέφυγε και δημιούργησε το μεγαλύτερης έκτασης περιστατικό.