Πα. Μάι 3rd, 2024

Φαίδων Βόβολης: Νόσησε σοβαρά από κορωνοϊό και τώρα λέει «δεν είναι γριπούλα, μπορεί να σκοτώσει»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Χρειάστηκε να νοσήσει βαριά από κορωνοϊό και να νοσηλευτεί για εννέα μέρες στο Σισμανόγλειο, προκειμένου να αλλάξει απόψεις ο γνωστός καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης για τον φονικό ιό.

Ο ίδιος εμφανώς καταβεβλημένος από την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του λέει τώρα ότι ο κοροναϊός δεν είναι μια απλή γριπούλα, «είναι σίγουρα κάτι παραπάνω», αναφέροντας ότι αν και ο οργανισμός του ήταν γερός χωρίς κανένα ιστορικό νόσησε βαριά. Παρά το εξιτήριο του η νόσος «σίγουρα αφήνει κάποια πράγματα στους πνεύμονές μου», συνιστώντας σε όλους προσοχή και τήρηση των μέτρων γιατί όπως παραδέχεται, «η COVID-19 μπορεί να σκοτώσει».

Η πολυήμερη απουσία του καρδιολόγου από τα social media είχε προκαλέσει ανησυχία στους διαδικτυακούς φίλους τους. Λίγοι ήταν αυτοί, που γνώριζαν ότι ο ίδιος είχε μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο με συμπτώματα πνευμονίας αφού είχε νοσήσει από κοροναϊό, καθώς υπήρξε προσπάθεια να παραμείνει κρυφή η επιδείνωση της υγείας του.

«Αγαπητές φίλες και φίλοι, επανέρχομαι μετά από 10 μέρες… Νόσησα. Νόσησα από την νόσο του COVID. Προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε σε χαμηλά επίπεδα. Προσπαθήσαμε να μην πούμε τι ακριβώς συνέβη. Δεν είπαμε τι έγινε για να μην πέσουν τα αδηφάγα ΜΜΕ επάνω μας. Το ήξεραν κάποιοι άνθρωποι».

Ο Φαίδων Βόβολης περιγράφει τι του προκάλεσε και τι του άφησε στους πνεύμονες ο κοροναϊός.

«Εισήχθην στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο για 9 μέρες. Η νόσος COVID εμένα με πήρε λίγο πιο βαριά από άλλους ανθρώπους. Οπως έχουμε ξαναπεί τους περισσότερους τους πιάνει ήπια έως ασυμπτωματικά, κάποιους εξ αυτών βαρύτερα και κάποιοι από αυτούς καταλήγουν. Εμείς δεν έχουμε πει ποτέ ότι υποτιμούμε την νόσο COVID-19. Δεν έχουμε πει ποτέ κάτι το οποίο να είναι ενάντιο στην πραγματικότητα. Εχουμε τονίσει την εναντιότητά μας σε υποχρεωτικότητες. Προσπάθησαν να μας κάνουν αντιεμβολιαστές.

Δεν το κατάφεραν γιατί όσοι κατάλαβαν τι λέμε και κατάλαβαν ότι δεν είμαστε και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ αντιεμβολιαστές. Νόσησα λοιπόν και βρέθηκε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο για 9 μέρες διότι σε εμένα μετατράπηκε σε πνευμονία. Είναι το post COVID σύνδρομο επί της ουσίας. Ενας γερός οργανισμός, χωρίς ιστορικό, χωρίς κάπνισμα, ο οποίος μπόρεσε και ανταπεξήλθε σε λίγες μέρες. Σίγουρα αφήνει κάποια πράγματα πάνω στους πνεύμονες μου. Υπήρξε τρανσαμηναιμία, αύξηση ηπατικών ενζύμων δηλαδή, τα υπόλοιπα εργαστηριακά ήταν αρκετά καλά. Δεν υπήρξε αύξηση ινωδογόνου, φερριτίνης και βαθμού πηκτικότητας σε εμένα. Χτυπήθηκαν βέβαια οι πνεύμονες, υπήρξε ένα θέμα. Εκατσα μέσα 9 μέρες. Το αποκρύψαμε. Δεν έπρεπε να μαθευτεί».

«Προσωπικά λοιπόν θέλω να ξανατονίσω ότι έχω νοσήσει. Αρα μου έχουν δώσει επί της ουσίας ένα πιστοποιητικό νόσησης. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω ποτέ. Δεν πρόκειται να γίνει χρήση αυτού του αισχρού διαβατηρίου» καταλήγει.