Πα. Μάι 3rd, 2024

Φενεός: Παναγιώτης Φιλόπουλος (Καπρής) – Aυτές είναι οι προτάσεις μου για να πάει ο τόπος μπροστά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό «Συμμαχία νέων Σικυωνίων» με επικεφαλής τον δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο.

Με βαθιά πεποίθηση ότι κατέχω την ωριμότητα την γνώση αλλά και την εμπειρία να συμβάλω στην ανάδειξη και επίλυση των χρόνιων αιτημάτων των Φενεατών.

Όντας, μάχιμος αγρότης και επιχειρηματίας στην εστίαση έχω μία σφαιρική οπτική για τον Φενεό και πως θα θέλαμε όλοι μαζί να τον δούμε να εξελίσσεται μελλοντικά.

Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο με πλούσιο οικοσύστημα και ζηλευτό φυσικό κάλλος (δάσος-λίμνη Δόξα-κάμπος), με αξιόλογη αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή (φασόλι, βανίλια ΠΓΕ, φάβα ΠΓΕ, κηπευτικά είδη, τυροκομικά προϊόντα), με υπέροχους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον αλλά και με αρχαιολογικούς χώρους ( σε αδράνεια, δυστυχώς πιστεύω ότι η ανάδειξη, η εξωστρέφεια και η αλληλεπίδραση όλων αυτών των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλός προώθησης και κατοχύρωσης του Brand name «Φενεός», πανελλαδικά, και όχι μόνο, βελτιώνονται έτσι το βιοτικό πεδίο του Δημοτών και συγκρατώντας τη νεολαία από τη φυγή.

Βασική μου επιδίωξη στον αγροτικό τομέα θα είναι η προσπάθεια δημιουργίας ομάδων παραγωγών που θα διαχειριστούν τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα δίνοντας τους υπεραξία και κατ’ επέκταση αυξάνοντας την δύναμη και το εισόδημα των παραγωγών.

Σημαντική, επίσης, θεωρώ την προώθηση πρότασης προς την περιφέρεια, με την αρωγή του Δήμου, κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου για την στήριξη του ΤΟΕΒ Φενεού, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος ενέργειας που επιβαρύνει τον παραγωγό.

Καίριο θέμα για το Φενεό είναι και η στήριξη του τουρισμού. Απαραίτητες και επιτακτικές πρωτοβουλίες θεωρώ πως πρέπει να είναι:

1. Η ενίσχυση, προστασία και οριοθέτηση του Brand name «λίμνη δόξα» (καταστρατήγηση από όμορους δήμους).

2. Φορέας διαχείρισης της «λίμνης δόξας» και του τουριστικού προϊόντος της.

3. Επαναλειτουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου της αρχαίας Φενεού και επανεγκατάσταση του στο νέο κτίριο.

4. Καθαρισμός του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Φενεού και έργα οδοποιίας που θα το κάνουν προσβάσιμο και επισκέψιμο.

5. Εκτεταμένη και συνεχή διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος.

6. Στοχευμένες και με εξωστρέφεια πολιτιστικές εκδηλώσεις για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, των πολιτιστικών και λαογραφικών στοιχείων του Φενεού (Σύλλογος), την ανάδειξη της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας και των τοπικών προϊόντων (Φεστιβάλ)

Βελτίωση οδικού δικτύου του Δήμου.

Όραμα μου είναι μία νέα σύγχρονη πνοή να διέπει τον Δήμο μας με προοπτική ανάπτυξης, εξωστρέφειας και ομόνοιας μεταξύ των Φενεατών. Διότι μόνο ενωμένοι είμαστε δυνατοί να προοδεύσουμε και να διανύσουμε τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς της εποχής μας.

Με εκτίμηση

Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος

Παναγιώτης Φιλόπουλος (Καπρής)