Τρ. Απρ 16th, 2024

Φθηνότερο ρεύμα τον Νοέμβριο – Έρχονται ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΕΗ (ΓΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Θετικός ήταν ο αντίκτυπος της συμφωνίας των Ευρωπαίων ηγετών για την λήψη μέτρων αντιμετώπισης των υψηλών τιμών ενέργειας. Η τιμή του φυσικού αερίου σημείωσε αισθητή μείωση κατά 10% σε μια μόλις μέρα, δηλαδή στα 114 ευρώ στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Θετικά όμως είναι τα νέα και για τους καταναλωτές, οι οποίοι θα δουν 33% μείωση στα τιμολόγια λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος για το Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσαν οι πάροχοι ενέργειας.

Οι χρεώσεις των παρόχων για τον Νοέμβριο διαμορφώνονται στα 35-40 λεπτά ανά κιλαβοτώρα, σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τα 60 λεπτά του Οκτωβρίου και τα 78 λεπτά ανά κιλοβατώρα του Σεπτεμβρίου.

Η αποκλιμάκωση των τιμών του ρεύματος αναμένεται να πιέσει προς τα κάτω και την κρατική επιδότηση, η οποία εκτιμάται ότι θα κινηθεί στο επίπεδο των 24-25 λεπτών από 33-43 λεπτά τον Οκτώβριο και 64 λεπτά τον Σεπτέμβριο.

Με τα νέα τιμολόγια και μετά την κρατική επιδότηση, η τελική τιμή της κιλοβατώρας θα διαμορφωθεί στα 11-16 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες. Έτσι, νοικοκυριό που καταναλώνει 300 κιλοβατώρες τον μήνα, θα κληθεί να πληρώσει τον Νοέμβριο για ηλεκτρικό ρεύμα 33-48 ευρώ.

Οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Ενέργειας για τις επιδοτήσεις του Νοεμβρίου προγραμματίζονται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.