Σα. Απρ 27th, 2024

Φραγκοσυκιά (Nopal Cactus) Γιατί θεωρείται “γιατρικό” & Πώς χρησιμοποιείται;

Κοινοποίηση ειδήσεων

Φραγκοσυκιά (Nopal Cactus) | Γιατί θεωρείται “γιατρικό” & Πώς χρησιμοποιείται ; health-fitness.gr

Πρόκειται για ένα φυτό που μας ήρθε από το Μεξικό και αποτελεί ένα από τα πιο παλιά είδη κάκτου στον κόσμο. Η συγκεκριμένη φραγκοσυκιά ή αλλιώς Nopal Cactus, χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια ως φυσικό θεραπευτικό μέσο, αλλά τα τελευταία χρόνια “εξημερώθηκε” από τον σύγχρονο άνθρωπο και μπήκε στα διατροφικά του συμπληρώματα ώστε να του προσφέρει όλα τα πολύτιμα οφέλη της.

>> Παράδειγμα Διατροφικού Συμπληρώματος με Φραγκόσυκο (Nopal Cactus) είναι το PhenQ <<

Αποτελεί ιδανική καλλιέργεια, αφού – ως κάκτος – δεν απαιτεί μεγάλη φροντίδα και φύεται σε ημιάνυδρες ή ακόμα και εντελώς άνυδρες περιοχές του κόσμου … στηρίζοντας έτσι την οικονομία των άγονων αυτών τόπων και αποτελώντας βασικό στοιχείο της σίτισης και της ευημερίας των πληθυσμών τους.

Είναι πραγματικά από τα ελάχιστα φυτά που ολόκληρο (ναι !!! ολόκληρο !!!) προσφέρει οφέλη στον οργανισμό, θεραπευτικές ιδιότητες και ισχυρή προστασία.

Οι καρποί του φυτού αυτού (φραγκόσυκα) αλλά και το ίδιο το φυτό προσφέρουν διαφορετικές ευεργετικές ιδιότητες, εξαιρετικά χρήσιμες. Πολλοί μάλιστα χρησιμοποιούν τη φραγκοσυκιά – ακόμα και σήμερα – ως εναλλακτική μέθοδο αντιμετώπισης διαφόρων παθήσεων προς αποφυγή φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Φραγκόσυκα : Το Φρούτο με τα πολλά Θρεπτικά Στοιχεία

Επισκόπηση

fragosyka-ypertrofi-giatriko

Θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα από όλους τους διατροφολόγους. Το φραγκόσυκο εξαιτίας των πολλών θρεπτικών συστατικών που περιέχει, αλλά και των άφθονων φυτικών ινών του, είναι μια πρώτης τάξης επιλογή για συμπλήρωση ενός θρεπτικού πρωινού γεύματος.

Τρώγοντας μόλις ένα φλυτζάνι φραγκόσυκα (περίπου 1 – 2 φρούτα δηλαδή ανάλογα με το μέγεθός τους), κερδίζεις:

  • 20 θερμίδες
  • 5 γραμμάρια φυτικές ίνες
  • 10 – 12 γραμμάρια υδατάνθρακες
  • 1 – 1.5 γραμμάριο πρωτεΐνης
  • 1 – 1.5 γραμμάριο λιπαρών
  • 150 γραμμάρια νερό

Να φανταστείς ότι αυτό το 1 φλυτζάνι φρούτου φραγκοσυκιάς μπορεί να καλύψει εξ’ ολοκλήρου τις ανάγκες του οργανισμού για φυτικές ίνες … για ολόκληρη την ημέρα !!!

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που το φραγκόσυκο (Nopal Cactus) χρησιμοποιείται πλέον ευρέως και μέσα σε διατροφικά συμπληρώματα ελέγχου της όρεξης & απώλειας βάρους.

Οι άφθονες φυτικές του ίνες είναι ικανές να κατευνάσουν το έντονο αίσθημα πείνας και να καλμάρουν την υπερφαγία.

Με αυτόν τον τρόπο το άτομο επιτυγχάνει να ελέγξει την προσλαμβανόμενη ποσότητα θερμίδων/ημέρα και να μειώσει τελικά το σωματικό του βάρος χάνοντας επίμονο σωματικό λίπος !

Την αποτελεσματική δύναμη όμως του φραγκόσυκου στην απώλεια βάρους θα τη δούμε και πιο κάτω περισσότερο αναλυτικά …

Ας δούμε τώρα μαζί μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη αυτού του εξωτικού φρούτου, που – ποιος θα το περίμενε – προέρχεται όχι από ένα δένδρο … αλλά από έναν κάκτο που φύεται σε άγονες περιοχές του κόσμου.

Κάθε φλυτζάνι φραγκόσυκων (περίπου 1 – 2 φρούτα όπως προαναφέραμε)  προσφέρει στον οργανισμό :

  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β (σχεδόν 5 % της ΣΗΔ)
  • Βιταμίνη C (σχεδόν το 35 % της ΣΗΔ)
  • Μαγνήσιο (σχεδόν το 32 % της ΣΗΔ)
  • Ασβέστιο (σχεδόν το 9 % της ΣΗΔ)
  • Κάλιο (σχεδόν το 8 % της ΣΗΔ)
  • Χαλκό (σχεδόν το 6 % της ΣΗΔ)

Επίσης περιέχει σελήνιο, φώσφορο, σίδηρο, καροτένιο, θειαμίνη, κρυπτοξανθίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνες Β6/A/C και φολικό οξύ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια. www.health-fitness.gr