Πα. Μαρ 29th, 2024

Φωτιά στη Μεσσηνία: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή- Σε ύφεση η πυρκαγιά

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον Προϊστάμενο και Συντονιστή της Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή κι από την Πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο και σε ύφεση, ενώ ακόμα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις με εγκαταστάσεις και πεζοπόρα, αφού υπάρχουν 2-3 μικρά ενεργά μέτωπα. Ο αέρας την τελευταία ώρα δυνάμωσε και δυσχεραίνει την κατάσβεση ενώ πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης. Η φωτιά έχει κάψει με μια πρώτη εκτίμηση πάνω από 700 στρέμματα δασικής έκτασης, θάμνους, ελιές αλλά κι αμπελώνες, σε μια έκταση ανάμεσα στο Βασιλίτσι και την Χρυσοκελλαριά. Όλο το βράδυ θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης από τους Δήμους με υδροφόρες, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, Εθελοντές και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΩΡΑ 4 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ 2 ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ-ΜΑΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ 

Φωτιά ξέσπασε στις 15:45 στο Βασιλίτσι Κορώνης. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης από όλες τις γύρω περιοχές κι από την Καλαμάτα. Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 12 πυροσβεστικά οχήματα, δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.  ‘Ηδη οι ρίψεις τους ήταν καθοριστικές για την έκβαση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά τώρα *18:20, φωτό Βαλάντη Λευτάκη

Νεότερη ενημέρωση: 18.20

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της κοινότητας Βασιλίτσι. Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα, στο σημεί αυτή την ώρα επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

messinialive.gr