Σα. Μάι 4th, 2024

Φωτιά στο Ακρωτήρι Ζακύνθου: Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις

Κοινοποίηση ειδήσεων

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Ακρωτήρι της Ζακύνθου με τις πυροσβεστικές δυνάμεις ωστόσο να παραμένουν στο σημείο προκειμένου να την οριοθετήσουν.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 19.30 και λίγο αργότερα οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση καθώς οι φλόγες πλησίαζαν τα σπίτια του οικισμού. Η φωτιά κατέβηκε προς το Τσιλιβί κοντά σε σπίτια και τουριστικά καταλύματα. Ωστόσο μία ώρα μετά οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά και να σώσουν τα σπίτια.

Φωτιά στο Ακρωτήρι Ζακύνθου: Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τις συνεχείς αναζωπυρώσεις

Στην περιοχή επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ νωρίτερα επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στη Ζάκυνθο μεταβαίνουν από την Κυλλήνη 16 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 οχήματα για να ενισχύσουν τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις. Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Τσιλιβή βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα ένα πλοίο του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη για παροχή συνδρομής εφόσον χρειαστεί.

Στην περιοχή παραμένει το σύνολο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς και εθελοντικές ομάδες καθώς εκδηλώνονται συνεχείς μικρές αναζωπυρώσεις

www.ertnews.gr