Πε. Μαρ 28th, 2024

Φωτιά Σχίνος: Βελτιωμένη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα – Διάσπαρτες εστίες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εικόνα βελτίωσης παρουσιάζει αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ (19/05) στον Σχίνο Κορινθίας και λόγω των ισχυρών ανέμων έφτασε μέχρι το Αλεποχώρι και τα Μέγαρα. Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς, ενώ ανέφερε ότι πάνω από 40.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

Τιτάνια η μάχη των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, για δεύτερη νύχτα, να οριοθετήσουν τα μέτωπα της πυρκαγιάς στα Γεράνεια όρη, ενώ με πρώτο φως της ημέρας συνδράμουν τα εναέρια μέσα στην προσπάθεια κατάσβεσής της.

Oι μεγάλες εστίες της πυρκαγιάς είναι στις περιοχές Χάνι Δερβένι, Αιγερούσες και Ντουράκος, έξω από το Αλεποχώρι, ενώ παραμένει μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς. Οι εστίες της παραμένουν πολλές και ενεργές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις αντιμετωπίζουν δραστικά. Όσον αφορά τους ανέμους κόπασαν και είναι πλέον γύρω στα 4 μποφόρ.

Συγκεκριμένα στη μάχη κατάσβεσης της πύρινης λαίλαπας, έχουν “ριχτεί” 278 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 89 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ & το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Με το πρώτο φως της ημέρας κινητοποιήθηκαν 8 αεροσκάφη, 4 πετζετέλ, 2 ελικόπτερα, καθώς και 1 ελικόπτερο του ΠΣ ως συντονιστικό. Επίσης, συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στρατιώτες. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.