Πα. Απρ 26th, 2024

«Φωτιές» ανάβει το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, μετά από σχετική δήλωση που έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο είναι ανοικτή, είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη: «Το θέμα του εκλογικού νόμου είναι ανοικτό, εξαρτάται πρώτα από τον Πρωθυπουργό αλλά και από τις πολιτικές δυνάμεις αν θα συζητηθεί ουσιαστικά».

Ο Α. Τσίπρας θεωρεί πολύ πιθανόν η κυβέρνηση στην αδυναμία της να διαχειριστεί, όπως είπε τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των επιλογών της, να επισπεύσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, λέγοντας: «Αποτελεί όμως ταυτόχρονα και παραδοχή ήττας. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει επιλέξει να σκάψει το λάκκο όπου όπου στο τέλος θα πέσει μέσα ο ίδιος. Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δε πρέπει να κινηθεί με γνώμονα το κομματικό όφελος, αλλά με γνώμονα τις αρχές του.

Η συζήτηση για νέο εκλογικό νόμο αποτελεί εκτροπή, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ. «Η κυβέρνηση συνεχίζει τη θεσμικό ατόπημα και την εκτροπή με τη συζήτηση για νέο εκλογικό νόμο», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη.

«Δεν μας αφορά η συγκυβέρνηση, δεν ήρθαμε να συγκυβερνήσουμε με κανέναν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέτυχαν», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Kαι τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επικρίνουν σφόδρα την κυβέρνηση για την ανακίνηση της συζήτησης.

Πηγή: ΕΡΤ