Πα. Μάι 3rd, 2024

Χιλιομόδι: Επέστρεψε από τον Πειραιά, όπου είχε τεθεί σε προσκύνηση, η ιστορική εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης (video-εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επέστρεψε από τον Πειραιά και τον Ιερό Ναό Παναγίας Ρόδον τον Αμάραντον, όπου είχε τεθεί σε προσκύνηση, η ιστορική εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου.

Με τη παρουσία πιστών από την περιοχή της Πειραϊκής και προσκυνητών του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Παναγίας Ρόδον τον Αμάραντον τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής η υποδοχή του ιερού εικονίσματος της Παναγίας Φανερωμένης εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου Κορινθίας. Την ιερά εικόνα συνόδευσε η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, Ξένη με την συνοδεία αυτής.

Την ιερά εικόνα υποδέχθηκε στα πρόθυρα του Ιερού Ναού Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Κοκκώνη (Απόστρατου Στρατηγού της ΕΛ.Α.Σ.), των Ιερέων του Ιερού Ναού, πλήθους κόσμου όπου παρά το βροχερό του απογεύματος έσπευσαν για να υποδεχθούν και να προσκυνήσουν την Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο για την κανονική άδεια και ευλογία του, σημείωσε πως το Ιερό Σέβασμα της Παναγίας «έρχεται σε αυτή την τραγική εποχή ως εφαλτήριο ευλογίας και αγιασμού».

«Μας ενδυναμώνει στο δύσκολο αυτό και ολισθηρό δρόμο της καθημερινότητός μας εδώ, στην μεγαλούπολη του Πειραιά, στο πρώτο λιμάνι της χώρας», τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και αναφέροντας πως η πόλη μας είναι μία Παναγιοσκέπαστη πόλη, υπενθύμισε πως «σε αυτόν τον Ναό έγινε το μεγάλο θαύμα της θεραπείας από την λοιμώδη νόσο της ευλογιάς το 1895, με την παρουσία και την ευλογία και την θαυμαστή εύρεση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας ”Ρόδον το Αμάραντον”».