Πα. Απρ 19th, 2024

Χρήστος Παππάς: Το κρυφό καταστατικό, οι ναζιστικοί χαιρετισμοί και το κάδρο του Χίτλερ (video-εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Ο Χρήστος Παππάς, γνωστός και ως υπαρχηγός στην εγκληματική οργάνωση “Χρυσή Αυγή” , αλλά και ως δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου, μπορεί να είχε εξαφανιστεί από τον Οκτώβριο του 2020 αλλά η Αντιτρομοκρατική κατάφερε να τον εντοπίσει σε ένα σπίτι στου Ζωγράφου, και έτσι ο καταζητούμενος συνελήφθη.

Ήταν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης και παρά το γεγονός πως έδειχνε να είναι ο άνθρωπος που ασπάζεται τη θεωρία που πρέσβευε η Χρυσή Αυγή, τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, οι αστυνομικές έρευνες αποκάλυψαν πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν αρκετά “χωμένος” στις εγκληματικές δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Ο ειδικός ρόλος στη Χρυσή Αυγή

Ο Χρήστος Παππάς ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος έφερε έναν ειδικό ρόλο στην οργάνωση που διέπραττε εγκλήματα κατά πολλών ανθρώπων και οι έρευνες οδήγησαν την αστυνομία στο σπίτι του στα Γιάννενα όπου και βρέθηκε ένα οργανόγραμμα το οποίο έρχεται σε ταύτιση με το κρυφό καταστατικό το οποίο είχε η Χρυσή Αυγή. Παρέμενε κρυφό διότι οι άνθρωποι της οργάνωσης δεν ήθελαν να κατηγορηθούν με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Με λίγα λόγια ήθελαν τα εγκλήματα να φαίνονται σαν μεμονωμένα περιστατικά και να μη συνδέονται με το “όνομα” τους.

Η “αποκάλυψη” του συγκεκριμένου καταστατικού η οποία φανέρωνε την ιεραρχία στην εγκληματική οργάνωση αλλά και τα θεμέλια πάνω στα οποία “χτίστηκε” ήταν και αυτό που “έκαψε” τον αρχηγό της οργάνωσης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος προσπάθησε να αρνηθεί τη γνησιότητα του εν λόγω καταστατικού και παρουσίασε στο δικαστήριο ένα έγγραφο μέσα στο οποίο φανερωνόταν ο ρόλος που είχε ο Παππάς. Και ο ρόλος του ήταν το “νούμερο 2” της ναζιστικής οργάνωσης. .

Οι αρμοδιότητες και οι εγκύκλιοι που έστελνε ο Παππάς με υπογραφή Μιχαλολιάκου

Έχοντας τις ανάλογες αρμοδιότητες, ο Χρήστος Παππάς ήταν αυτός που έστελνε με εντολή του αρχηγού τις ανάλογες εγκυκλίους στις τοπικές οργανώσεις και έφεραν τις υπογραφές του ίδιου αλλά και του αρχηγού.

Στα μέλη της Χρυσής Αυγής στάλθηκε στις 23 Απριλίου του 2013 εγκύκλιος μέσα στην οποία αναφέρονταν πως πρέπει να λειτουργήσουν ως ένας πολιτικός απελευθερωτικός στρατός του Εθνικισμού και να εφαρμοστεί η πάγια τακτική της οργάνωσης που σημαίνει πίστη στην ιεραρχία και υπακοή.

Όλοι θα έπρεπε να είναι πειθαρχημένοι και με την ιεραρχία να είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σύμφωνα με το δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου. Κάτι το οποίο είχε αναφέρει αρκετές φορές σε συγκεντρώσεις που έκανε με τα μέλη.

Το “τάγμα” της Νίκαιας ήταν πρότυπο σύμφωνα με τον Παππάς

Ο Χρήστος Παππάς είχε αναφερθεί στο “τάγμα” της Νίκαιας λέγοντας πως πρόκειται για μαχητές οι οποίοι φορούσαν τα παντελόνια παραλλαγής και έδιναν αγώνα και μάλιστα μάχιμο σε δύσκολες στιγμές αλλά και στις εκλογές. Και όπως φαίνεται, ήταν και αυτό που κλήθηκε να αναλάβει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής θεωρούσε πως η τοπική οργάνωση της Νίκαιας που πρέσβευε τις ιδεολογίες των Μιχαλολιάκο-Παππά ήταν αυτή που μπορούσε να καταφέρει πολλά και στην πρωτοχρονιάτικη πίτα που έκοψαν το 2013, ο Παππάς αναφέρει πως τους αξίζουν τα εύσημα και πως πρέπει να συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο.

Έτσι, υπάκουσαν στις “εντολές” και αποφάσισαν να δολοφονήσουν Παύλο Φύσσα.

Όταν έντυνε μικρά παιδιά με στολές ναζί και χαιρετούσε με φασιστικό τρόπο

Ο Χρήστος Παππάς προτού ξεκινήσει τις εγκληματικές δράσεις με τη Χρυσή Αυγή, είχε λατρεία με τον ναζισμό και τον φασισμό, και σε φωτογραφίες φανερώνονται οι διαθέσεις του. Μάλιστα, φαίνεται να έχει εκπαιδευτεί και ένα παιδί έτσι ώστε να χαιρετάει ναζιστικά και να λέει «Χάιλ Χίτλερ» τα οποία φανερώθηκαν στο δικαστήριο.

Οι στιγμές που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες αποδίδονται σε “νεανικές αναζητήσεις” και από νεαρή ηλικία ήταν στο πλευρό του Νίκου Μιχαλολιάκου, τόσο στη νεολαία της ΕΠΕΝ όσο και στη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, ο πατέρας του, Ηλίας Παππάς, ήταν συνεργάτης του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Χρήστος Παππάς έχουν απαθανατιστεί στο παρελθόν να στέκονται μπροστά από μια ναζιστική σημαία και ποζάρουν με “περηφάνια”.

Η στιγμή που πόζαρε ως Αδόλφος Χίτλερ

Ο Χρήστος Παππάς, από τα στοιχεία που προκύπτουν, φαίνεται να αλληλογραφούσε με τον εγκληματία πολέμου, και καταδικασμένο στρατηγό,Waffen-SS, Ντεγκρέλ ενώ υπάρχει εικόνα όπου φαίνεται να αναπαριστά τη σκηνή όπου ο Αδόλφος Χίτλερ φωτογραφιζόταν έξω από τον πύργο του Λάντσμπεργκ. Εκεί είχε φυλακιστεί ο Χίτλερ μετά το ανεπιτυχές πραξικόπημα της Μπιράριας.

Ο Παππάς είχε στον υπολογιστή του πολλά αρχεία τα οποία φανερώνουν τις φασιστικές διαθέσεις του και τις πεποιθήσεις που τον οδήγησαν στη θέση “2” .

Πηγή: debater.gr, kathimerini.gr