Πε. Μαρ 28th, 2024

Χρηματοδότηση 200.000 ευρώ στον δήμο Βέλου Βόχας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω λειψυδρίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Χρηματοδότηση 200.000 ευρώ στον δήμο Βέλου Βόχας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω λειψυδρίας.

Φέτος, η λειψυδρία είναι χειρότερη από κάθε άλλη χρονιά.

Ήρθε πολύ νωρίτερα και σε μεγαλύτερη ένταση από ότι αναμενόταν με αποτέλεσμα να υπάρχει σωρεία προβλημάτων. Από νωρίς τον χειμώνα όταν φάνηκε ότι το πρόβλημα θα είναι σοβαρό, υπήρξαν συνεννοήσεις με τους δημάρχους των όμορων δήμων, έγιναν ενέργειες και ασκήθηκαν πιέσεις προς την κεντρική εξουσία, ώστε να εξασφαλιστεί το απαραίτητο νερό για όλες τις κοινότητες του δήμου μας.

Μεταξύ αυτών των ενεργειών ήταν το αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση 200.000€ για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες λόγω λειψυδρίας.

Το αίτημα, το οποίο εγκρίθηκε, είχε υποβάλλει ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα παρουσία του υφυπουργού Χρίστου Δήμα.

Η έκτακτη αυτή χρηματοδότηση, για την οποία ευχαριστούμε τόσο τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών όσο και τον βουλευτή του νομού μας Χρίστο Δήμα, θα συμβάλει σε ένα μέρος της λύσης του προβλήματος, γιατί δεν είναι μόνο αυτό.

Επειδή όμως η λειψυδρία είναι ένα πρόβλημα που θα μας ακολουθεί και τα επόμενα χρόνια, ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος έχει ήδη προβεί σε σειρά ενεργειών, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα, για την διεκδίκηση και εξασφάλιση νερού για όλες τις κοινότητες του δήμου μας, οριστικά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.