Πα. Μαρ 29th, 2024

Χρ. Δήμας για την έξοδο από την Εποπτεία: Κλείνει οριστικά ένα δυσάρεστο κεφάλαιο για την Ελλάδα (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για την έξοδο της χώρας από την Ενισχυμένη Εποπτεία αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομία εν μέσω διεθνών οικονομικών και υγειονομικών κρίσεων μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» ο Χρίστος Δήμας, υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Κλείνει οριστικά ένα δυσάρεστο κεφάλαιο για την Ελλάδα, την οικονομία τους πολίτες. Ανοίγει μια νέα σελίδα για τη χώρα όπου η Ελλάδα έχει δυνατότητα χάραξης οικονομικής πολιτικής, κοινωνικής και φορολογικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία είναι ένα σημαντικό βήμα για να ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023 που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στόχους της κυβέρνησης.

«Στην Ελλάδα, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια ζήσαμε έναν έντονο διχασμό, λαϊκισμό και σημαντικά πολιτικά λάθη τα οποία θα πρέπει να δούμε πώς να αποφύγουμε» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Δήμας.

Όπως είπε θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή γραμμή μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για να μην ξαναφτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο.

Πηγή: ΕΡΤ