Πα. Μαρ 29th, 2024

Χωρίς γιατρό εδώ και τρία χρόνια το Καίσαρι!

Κοινοποίηση ειδήσεων

  Με δεδομένες τις μεγάλες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα χωριά της Κορινθίας,   το αγροτικό  Ιατρείο Καισαρίου έχει σταματήσει να  παρέχει ιατρικές υπηρεσίες εδώ και τρία χρόνια , γεγονός που έχει προκαλέσει αγανάκτηση αλλά και αίσθημα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία.

Με την παρέμβαση μας αυτή στη Βουλή, που έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης Ερώτησης μας για την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης των Δομών Υγείας του Νομού, ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Καισαρίου.

Ακολουθεί η Αναφορά αναλυτικά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Ανάγκη άμεσης στελέχωσης  Ιατρείου της Κοινότητας Καισαρίου».

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., κ. Γεώργιος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά την αριθμ.πρωτ. 18509/22.11.2022 επιστολή του Αντιδημάρχου Σικυωνίων, όπως του κοινοποιήθηκε και αφορά  στην απουσία ιατρού από το  αγροτικό ιατρείο Καισαρίου.

Σύμφωνα με την επιστολή ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί το ιατρείο με τον αγροτικό γιατρό   ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε προκαθορισμένη ημέρα, έχουν περάσει τρία χρόνια από την τελευταία φορά που ιατρός προσέφερε υπηρεσίες στο αγροτικό ιατρείο του Καισαρίου!.

Τονίζεται  πως έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα για τους κατοίκους των κοινοτήτων  Καισαρίου, Κλημεντίου και Βελίνας ιδιαίτερα με τους υπερήλικες, οι οποίοι αναγκάζονται να απευθύνονται για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους στο Κέντρο Υγείας Κιάτου που απέχει 25χλμ από τα παραπάνω χωριά.

Λαμβανομένων υπόψη: ότι δεν έχουν όλοι οι κάτοικοι τη δυνατότητα μετακίνησης, το δικαίωμα στην Υγεία όλων των πολιτών, αλλά και της απαράδεκτης αυτής της κατάστασης εν έτει 2022, ζητείται  από τους αρμόδιους να μεριμνήσουν ώστε ο αγροτικός γιατρός να επισκέπτεται το αγροτικό ιατρείο Καισαρίου σε τακτή χρονική βάση, όπως ακριβώς γινόταν προγενέστερα. 

Παρακαλούμε για  τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Συν: Η αναφερόμενη σχετική επιστολή(18509/22.11.2022)

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2022

Ο καταθέτων βουλευτής

Γεώργιος Ψυχογιός