Πα. Μάι 3rd, 2024

Ψηφίστηκε το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ψηφίστηκε (κατά πλειοψηφία, με 14 θετικές ψήφους ),το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα, συζητήθηκε και ψηφίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίπολης.

 Η νέα Περιφερειακή Αρχή μπορεί να το αλλάξει. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι οι μελέτες. Δεν βγαίνουν ολοκληρωμένες μελέτες. Πρόβλημα είναι και οι παρατάσεις, που τινάζουν τους διαγωνισμούς στον αέρα. Αυτά δημιουργούν προβλήματα καθυστέρησης ολοκλήρωσης των έργων του Τεχνικού Προγράμματος. Μας χρωστούν χρήματα απ’ το Π.Δ.Ε. Έχουμε προβλήματα και με το ” Αντώνης Τρίτσης “. Πρόκειται για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, περίπου 10 εκατ. ευρώ. Είναι το μικρός μας Τεχνικό Πρόγραμμα. Βέβαια έχουμε το Π.Δ.Ε. και το ΠΕΠ Πελοποννήσου που, όμως, είναι αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη και όχι του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτά είναι τα μεγάλα Τεχνικά Προγράμματα“, είπε στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Διαθέτει 6,5 εκατ. ευρώ απ’ τους ΚΑΠ (920.000 ευρώ ανά κάθε Π.Ε.) και μέσω του 20 % των ΚΑΠ, περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τους ιδίους πόρους, τα χρήματα κυμαίνονται από 200.000 έως και 600.000 ευρώ, ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Όπως, γνωστοποίησε, στην εισήγησή του, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα, περιλαμβάνει τα έργα που εξελίσσονται, αλλά και κάποια άλλα νέα έργα.

Πρόκειται για τα αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα, για έργα πολιτισμού, τουρισμού, προμήθειας αλατιού για το χειμώνα, αγροτικού εξηλεκτρισμού, έργα οδικής ασφάλειας, έργα βελτίωσης δρόμων, καθαρισμοί ρεμάτων, έργα προμήθειας αθλητικού υλικού κ.ά.

Επίσης, το Τεχνικό Πρόγραμμα επενδύει και στο πρόγραμμα σίτισης των σχολείων, το οποίο ενισχύεται.

Σφοδρότατη ήταν η κριτική, πάνω στο Τεχνικό Πρόγραμμα, που εξαπέλυσαν οι περιφερειακές παρατάξεις όλης της αντιπολίτευσης. Οι περισσότερες απ’ αυτές, καταψήφισαν (13 σύμβουλοι ψήφισαν κατά), το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.