Πα. Μάι 17th, 2024

Ψυχογιός : Έχουμε πάντα μέτωπο απέναντι στην συγκάλυψη, αλλά και την ακροδεξιά (Βίντεο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” με τους Κώστα Πουλακίδα και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Ψυχογιός:

  • Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει προανακριτική για Τριαντόπουλο, Παπαδόπουλο, Πλεύρη και Ράπτη για το μπάζωμα στα Τέμπη
  • Η πλήρης διελεύκανση και η αναζήτηση ευθυνών για την υπόθεση των Τεμπών είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους Δικαίου
  • Είμαστε όλοι απέναντι στα επεισόδια που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε ναούς, αλλά δεν έχουμε κοντή μνήμη και θυμόμαστε πολύ καλά ποια ήταν η αντιμετώπιση της ΝΔ σε αντίστοιχες επιθέσεις που δεχόμασταν εμείς και οι οικογένειες μας όταν ήμασταν κυβέρνηση
  • Όσα έγιναν στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες, είναι απότοκο της ακροδεξιάς ατζέντας, την οποία καλλιέργησε η ΝΔ και οδηγεί σε τέτοιου είδους αποτελέσματα
  • Η στάση μας απέναντι στο φασισμό, στο ναζισμό και την ακροδεξιά – διαχρονικά – είναι ξεκάθαρη. Νεοναζί ψήφους δεν τις θέλουμε, διότι ο πολιτισμός, οι αρχές και οι αξίες της Αριστεράς που πρεσβεύουμε, είναι σε καθημερινή μάχη από τη Βουλή μέχρι το δρόμο, τις γειτονιές και τους χώρους εργασίας.
  • Είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι ο Νόμος που έφερε η ΝΔ αφήνει επικίνδυνα παραθυράκια, σε ανθρώπους που θα βάλουν το μανδύα του κοινοβουλευτισμού και θα ισοπεδώσουν το Κοινοβούλιο, αλλά και θα επιχειρήσουν εκφασισμό της κοινωνίας.
  • Η μάχη κατά του φασισμού και της ακροδεξιάς είναι και ευρωπαϊκή μάχη, όμως, μιας και πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές. Η Αριστερά και κεντροαριστερά σε ολόκληρη την Ευρώπη, οφείλουν και θα δώσουν τον αγώνα για την Ευρώπη που ονειρευόμαστε.