Σα. Απρ 27th, 2024

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες – Στις 12 το μεσημέρι η πανελλαδική σύσκεψη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για την εξέλιξη των κινητοποιήσεών τους καλούνται να αποφασίσουν σήμερα οι αγρότες από όλη τη χώρα, που θα βρεθούν στη Νίκαια της Λάρισας.

Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και σε αυτήν θα λάβουν μέρος αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα.

Η πανελλαδική παναγροτική σύσκεψη θα κρίνει το μέλλον των μπλόκων, την ώρα που η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να μην «ακούσει» τις διαμαρτυρίες τους και να προχωρήσει σε νέες παροχές.

Ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων για την κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών είναι η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα, καθώς και ο αποκλεισμός κεντρικών οδικών αρτηριών (εθνικών οδών) ή των συνόρων με τρακτέρ.

Για το λόγο αυτό, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο μεθοριακό σταθμό Νίκης στην Φλώρινα, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την πίεση στην κυβέρνηση ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμά Μόσχο, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς και μέλος της άτυπης συντονιστικής επιτροπής που έχουν συστήσει οι αγρότες, απώτερος στόχος της κινητοποίησης είναι από την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου να αποκλειστεί η διέλευση μόνο των φορτηγών αυτοκινήτων από και προς την Βόρεια Μακεδονία ενώ η κίνηση των ΙΧ αυτοκίνητων θα γίνεται κανονικά.

«Θα αποφασίσουμε από κοινού τις δράσεις μας, πώς θα χειριστούμε την κατάσταση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που δεν μας ικανοποιούν. Γι΄αυτό συνεχίζουμε με πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, για να βγούμε στην εθνική οδό με τα τρακτέρ», είπε ο εκπρόσωπος των συνδικαλιστών αγροτών της Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας, Χρήστος Σιδηρόπουλος, «υποσχέθηκε» ότι θα δούμε εικόνες παρόμοιες με αυτές των αγροτικών διαδηλώσεων σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.

Κανένα νέο μέτρο

Στην αντίπερα όχθη η κυβέρνηση αποκλείει κάθε ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα υπέρ των αγροτών με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει πως «είναι απαγορευτικά για τον προϋπολογισμό», δείχνοντας ότι θα παραμείνει με τα μέτρα-ψίχουλα που εξήγγειλε τις προηγούμενες μέρες.

Για το εάν υπάρχει περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συναντηθεί με τους αγρότες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως τέτοιες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται.

in.gr