
Ανάμεσα σε Θεούς και Αμπέλια
Λίγα μόλις μέτρα από τον Ναό του Νέμειου Δία, σε μια μικρή πλατεία με μοναδική θέα στο εμβληματικό μνημείο, ανάμεσα στα αμπέλια της Νεμέας, στήνουμε μια διαφορετική βραδιά γευσιγνωσίας.
Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και το Nemea Uncorked, στο πλαίσιο των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας 2026, σας προσκαλούν να ζήσουμε μαζί μια βραδιά όπου η Νεμέα ξεδιπλώνεται μέσα από το κρασί, τις γεύσεις, τη μουσική και τις ιστορίες της.
Θα δοκιμάσουμε έξι προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά, το καθένα με τη δική του προσωπικότητα και ιστορία. Θα ανακαλύψουμε όσα κρύβονται πίσω από κάθε ετικέτα και θα τα συνδυάσουμε με εκλεκτά καλούδια από τοπικούς παραγωγούς, επιλεγμένα με ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να αναδεικνύουν και να απογειώνουν τον χαρακτήρα κάθε κρασιού. Συνδυασμοί που θα μας εκπλήξουν ευχάριστα και θα αναδείξουν νέες γευστικές εμπειρίες.
Και επειδή οι καλύτερες βραδιές δεν μένουν μόνο στη γευσιγνωσία, έχουμε ετοιμάσει μικρά διαδραστικά παιχνίδια και ευχάριστες εκπλήξεις που θα κάνουν την εμπειρία ακόμη πιο απολαυστική!
Χωρίς γνώσεις ή εμπειρία.
Μόνο εξαιρετικό κρασί, ζεστή ατμόσφαιρα και οι μελωδίες του duo Myra, με βιολί και τσέλο, να γεμίζουν μια μικρή πλατεία κάτω από τα πλατάνια, φωτισμένη με γιρλάντες και με θέα τον Ναό του Νέμειου Δία.
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τη Νεμέα αλλιώς. Ελάτε να ζήσουμε μαζί μία από τις πιο ξεχωριστές βραδιές των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας 2026.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026
Ώρα προσέλευσης 19:30 | Ώρα έναρξης 20:00
Πλατεία Κωνσταντίνου Πέππα (βρύση Πλόκαρη)
Κόστος συμμετοχής: 40€ / άτομο
Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία Yaloset.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στο 694 4288028 & 693 2462524 (10:00 – 18:00) και με email στο hello@nemeawineland.com
Οι Μικροί Εξερευνητές της Νεμέας
Προσοχή! Η Νεμέα κρύβει μυστικά… και χρειαζόμαστε τους καλύτερους εξερευνητές για να τα ανακαλύψουμε.
Στο πλαίσιο των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας 2026, ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και το Nemea Uncorked προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε μια οικογενειακή περιπέτεια γεμάτη γρίφους, ανακαλύψεις και παιχνίδι.
Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στις 10:00, δίνουμε ραντεβού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Νεμέας, από όπου ξεκινά η αποστολή μας.

Γονείς και παιδιά θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα αναζητήσουν στοιχεία, θα λύσουν γρίφους, θα συνεργαστούν και θα ανακαλύψουν κρυμμένες γωνιές της Νεμέας. Κάθε σωστή λύση θα τους οδηγεί στο επόμενο σημείο, μέχρι να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.
Η ομάδα που θα ολοκληρώσει πρώτη τη διαδρομή και θα λύσει σωστά όλους τους γρίφους θα κερδίσει ένα ξεχωριστό έπαθλο!
Όμως στο τέλος όλοι θα είναι νικητές, καθώς κάθε μικρός εξερευνητής θα λάβει το δικό του αναμνηστικό δωράκι για τη συμμετοχή του.
Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια περιπέτεια γεμάτη μυστικά και γρίφους. Η αποστολή ξεκινά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου. Είστε έτοιμοι;
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026
Ώρα εκκίνησης 10:00
Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Νεμέας
Κόστος συμμετοχής: 7€ / παιδί – για οικογένειες με πάνω από 1 παιδάκι 6€ / παιδί
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ℹ Πληροφορίες & διαθεσιμότητα θέσεων: 694 4288028 & 693 2462524 (10:00 – 18:00) και με email στο hello@nemeawineland.com
























