Πα. Μάι 20th, 2022

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ Απεργία  Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, που κήρυξε η ΓΣΕΕ και συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.

Τα χρόνια μνημονίων και λιτότητας, που σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις του πολιτικού συστήματος που τα επέβαλε, απαξίωσαν τις ζωές μας, φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία, διέλυσαν κάθε θεσμό κοινωνικής προστασίας, απορρύθμισαν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις καταργώντας δικαιώματα και επιβάλλοντας ως πραγματικότητα την ζούγκλα στην αγορά εργασίας, συνεχίζονται.

Η έξοδος από την κοινωνικοοικονομική κρίση ακούγεται ως ανέκδοτο. Η υποτιθέμενη, εν αναμονή, έξοδος από τα μνημόνια συνοδεύεται από νέες δεσμεύσεις και υπό κηδεμονία πολιτικές που καμία προοπτική ανάκαμψης δεν δίνουν .                                

Έπειτα από την σύσκεψη της Διοίκησης , αποφασίστηκαν τα εξής:

1.- Τα Σωματεία μέλη μας να προχωρήσουν σε Δ.Σ. και αν είναι δυνατόν σε Γ.Σ., για ενημέρωση των εργαζομένων για την αναγκαιότητα της απεργίας και την συμμετοχή τους σε αυτή.

2.- Θα δρομολογηθούν Λεωφορεία για την συμμετοχή μας στο Απεργιακό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11π.μ.

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ!
ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ !

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ!
Στις 30 Μαΐου 2018 η «Κοινωνική Συμμαχία» ξεκινά με την «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ» ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης.

Χωρίς «λουκέτα» και στρατιές ανέργων!!

Στόχος μας είναι η Ελλάδα που δουλεύει, παράγει, δημιουργεί και πετυχαίνει!!!

Σε όλα αυτά, κανείς μας δεν δικαιούται να μένει απαθής.

Η δική μας ηττοπαθής στάση της αδράνειας είναι το καλύτερο όπλο τους για να συνεχίσουν να διαλύουν τις ζωές μας. Οφείλουμε στους εαυτούς μας, στους συναδέλφους μας και κυρίως στις επόμενες γενιές, να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους.

Με τις πράξεις μας μπορούμε να επιβάλουμε, αρκεί να το πιστέψουμε, ένα άλλο μείγμα εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.

  Για καλύτερη οργάνωση των Λεωφορείων, Δηλώσεις συμμετοχών στην γραμματεία του εργατικού κέντρου τις ώρες λειτουργίας της στο τηλ. 27410 22081 και στο email ekkorint@otenet.gr μέχρι τη Τρίτη 29 Μάη.

Γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και τα προβλήματα θα είναι μεγάλα στους διάφορους τομείς της καθημερινής ζωής. Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, απηύθυνε η ΓΣΕΕ.

 Μέσα μαζικής μεταφοράς
Τα λεωφορεία και τα τρόλει θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ αύριο Πέμπτη 31 Μαΐου θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα λόγω της 24ωρης απεργίας, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Σήμερα αναμένονται αποφάσεις των Σωματείων Εργαζομένων σε μετρό και ηλεκτρικό για το αν και πώς θα συμμετέχουν στην αυριανή απεργία. Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδομικών συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. «Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ενάντια στα οκτώ χρόνια λιτότητας που έχουν εγκλωβίσει τη χώρα σε οικονομική ασφυξία.

Η κυβέρνηση με την εκποίηση του εθνικού πλούτου -δεσμεύοντάς τον για 99 χρόνια- δυστυχώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο εις βάρος του σιδηρόδρομου, καθώς μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται και η σειρά της ΕΕΣΣΤΥ, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, παραδίδοντάς τους ως εμπορεύματα προς εκμετάλλευση» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της και καλεί ολους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων
Λόγω της στάσης εργασίας (10:00-13:00) των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας οι οποίοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η AEGEAN ανακοινώνει ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air, την Τετάρτη 30 Μαΐου.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία στις 30 Μαϊου, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή της, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία θα ξεκινήσει 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία
Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Η ΓΣΕΕ
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που, όπως επισημαίνει, «έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης». Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 11 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και το ΠΑΜΕ μισή ώρα νωρίτερα στην Ομόνοια.