Πε. Φεβ 22nd, 2024

Ρυθμίζονται τα κόκκινα αγροτικά δάνεια για 25.000 αγρότες-κτηνοτρόφους

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη ο υφυπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, δήλωσε:

Για πρώτη φορά ρυθμίζονται τα κόκκινα αγροτικά δάνεια που αφορούν 25.000 αγρότες και κτηνοτρόφους και ρυθμίζονται τα χρέη αγροτών προς την πρώην ΑΤΕ. Δώσαμε δυνατότητα διαγραφής όλων των τόκων και δυνατότητα διαγραφής και του κεφαλαίου. Οι ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν από 1η Μαίου.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κου Κατσίκη για την ανταλλαγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους, ο κος Κόκκαλης είπε ότι ο κος Κατσίκης ξεκίνησε με το υποθετικό σενάριο ότι, αν μπορούσαν τα δυο κράτη να παρακάμψουν την δικαιοσύνη τότε θα πρότεινε την ανταλλαγή, αλλά επειδή είναι αδύνατον να παρακαμφθεί η ελληνική δικαιοσύνη είναι εκ του περισσού οποιαδήποτε κουβέντα για το εφικτό της συγκεκριμένης πρότασης, τόνισε ο υφυπουργός.

Ερωτηθείς για το θέμα της επίλυσης του ζητήματος των Σκοπίων ο κος Κόκκαλης ανέφερε ότι η θέση των ΑΝΕΛ είναι διατυπωμένη από το 2012, ότι δηλαδή δεν συμφωνούμε ως ΑΝΕΛ με τον όρο Μακεδονία στην ονομασία, αλλά να περιμένουμε να δούμε και το επίσημο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης στη Βιέννη, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο θέμα με την Προανακριτική για τη Novartis ο κος Κόκκαλης είπε ότι, εφόσον έχουν παραγραφεί τα αδικήματα η Προανακριτική έχει αρμοδιότητα να εξετάσει μόνο το θέμα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και εφόσον προκύψουν ευθύνες να αποστείλει το φάκελο πίσω στη δικαιοσύνη. Οι ίδιοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι έπρεπε να ζητήσουν την περαιτέρω διερεύνηση της δικαιοσύνης, σημείωσε ο κος Κόκκαλης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα – ERT.GR

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου