Πε. Αυγ 18th, 2022

Εκτός παιδικών σταθμών 35.000 παιδιά-Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μιλώντας στον «Αntenna», ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Δημήτρης Καρέλας,

τόνισε  ότι «έχουν μείνει 30.000 με 35.000 παιδιά εκτός παιδικών».

«Δεν θα μπουν όλα τα παιδιά, διότι δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ακόμα την υποδομή. Πρέπει να φτιάξουμε σταθμούς, πέρυσι έμειναν 10.000 με 15.000 παιδιά εκτός» παραδέχθηκε.

Ο γ.γ. υπουργείου εργασίας υποστήριξε πως το γεγονός ότι 35.000 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικού σταθμού«δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά των δήμων, που δεν ετοίμασαν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς με τα 15 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκαν για τον σκοπό αυτό από το πρωτογενές πλεόνασμα».

«Η δική μας βούληση είναι, όσο το δυνατόν γρηγορότερα να φτάσουμε τους 5.000 σταθμούς από τους 3.000 που έχουμε σήμερα» σημείωσε ο κ. Καρέλας, λέγοντας ότι «τον Σεπτέμβρη κάποια voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, θα δοθούν σε κάποιους από εκείνους που έμειναν από έξω».

Αντιδρά η αντιπολίτευση:

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, έκανε λόγο για «άλλη μια ψεύτικη υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις όχι μόνο των αρμοδίων υπουργών, αλλά ακόμη και του Αλέξη Τσίπρα».

«Επαναλαμβάνουμε την αδιαπραγμάτευτη προγραμματική μας δέσμευση: η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού» δήλωσε η κ. Ζαχαράκη.

Με τη σειρά του, ο Τομέας Αντιμετώπισης Κοινωνικών Ανισοτήτων του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «το να μείνουν φέτος χιλιάδες παιδιά εκτός των προγραμμάτων φύλαξης  σε παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ δεν αποτελεί απλώς μια ακόμα κοροϊδία της συντηρητικής κυβέρνησης  των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Είναι στην ουσία εγκληματική παράλειψη, μεγάλων διαστάσεων, στον πιο ευαίσθητο τομέα κοινωνικής πολιτικής, που επιφέρει ακόμα πιο δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικογένεια. Αποτελεί, ταυτόχρονα, πλήγμα σε όποια προσπάθεια συγκράτησης των νέων ανθρώπων στη χώρα και στην όποια αντιμετώπιση του κορυφαίου προβλήματος του δημογραφικού… Όσον αφορά την οικογένεια και τα παιδιά η δέσμευσή μας είναι σαφής: Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών» υπογράμμισε το ΚΙΝ.ΑΛ.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ τόνισε πως «ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης ότι τάχα θα διευρύνει τον αριθμό υποδοχής βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς, θα στηρίξει “τα φτωχά και άνεργα νοικοκυριά κατά προτεραιότητα”, είναι παραμύθια».

Πηγή: iefimerida.gr