Δε. Απρ 22nd, 2024

Στον Ταΰγετο καλλιεργούσαν χασισοφυτεία με 355 δενδρύλλια

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δεν πρόλαβε να αποδώσει καρπούς η μεγάλη χασισοφυτεία που καλλιεργούσαν δυο Έλληνες σε επτά ειδικά εκχερσωμένους χώρους, σε μια αγροτοδασική έκταση μεταξύ των χωριών Αλαγονίας και Αρτεμισίας στις πλαγιές του Ταΰγετου! Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας την εντόπισαν και την ξερίζωσαν.

Τα 355 δενδρύλλια βρίσκονταν ακόμη στα σπάργανα, καθώς είχαν ύψος από 0,05 ως 0,90 εκατοστά. Για το πότισμά τους, οι δράστες ηλικίας 40 και 50 χρόνων είχαν στήσει μία δεξαμενή που τροφοδοτείτο με βρόχινο νερό, ενώ είχαν σηκώσει και μια καλύβα μέσα στην οποία κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 177,9 γραμμαρίων, ποσότητα σπόρων βάρους 308 γραμμαρίων, καλλιεργητικός εξοπλισμός, ένας σουγιάς και το κυνηγετικό όπλο του 40χρονου το οποίο αποδείχθηκε κλεμμένο!

Στο σπίτι που χρησιμοποιούσαν οι καλλιεργητές στην Καλαμάτα, βρέθηκαν 5,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση, με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.