Δε. Δεκ 11th, 2023

Της έκοψαν τη σύνταξη αλλά… θέλουν τον ΕΝΦΙΑ – Το κράτος της παίρνει το σπίτι για χρέος 4.798 ευρώ!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Προειδοποίηση κατάσχεσης του 51 τετραγωνικών μέτρων σπιτιού της, για οφειλές ύψους 4.798 ευρώ, έστειλε η Εφορία σε μια ηλικιωμένη κυρία στου Ζωγράφου, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ίδια σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Όπως δήλωσε η ίδια στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, είχε αγοράσει με δάνειο από την Εργατική Εστία, το οποίο έχει αποπληρώσει. Τα χρέη αυτά αφορούν τον ΕΝΦΙΑ και κάποια άλλα χρέη την Εφορία.

Όπως εξήγησε η ίδια, δεν είναι κακοπληρωτής, αλλά «μου έχουν κόψει τη σύνταξη και δεν μου φτάνουν τα λεφτά να πληρώνω. Όλα τα χρόνια πλήρωνα», λέει η κ. Ελευθερία, η οποία έχει και άνεργο παιδί, με αποτέλεσμα να πρέπει και οι δύο να επιβιώσουν με τη σύνταξή της, που ανέρχεται στα 880 ευρώ μηνιαίως, μετά τις περικοπές.

«Πήγα στην Εφορία για ρύθμιση και μου είπαν ότι περιμένουν ένα νομοσχέδιο», λέει η ίδια. Με τον Ντίνο Σιωμόπουλο να της λέει ότι «η μόνη ρύθμιση είναι αυτή των 12 δόσεων, που ισχύει και σήμερα». Με την ηλικιωμένη να του απαντάει: «Να δώσω για δώδεκα δόσεις, αλλά πού να τα βρω; Δεν υπάρχουν. Αν υπήρχαν, ήξερα τον δρόμο να πάω να τα δώσω, να τελειώνουμε».

«Ζητούν να δώσω 400 ευρώ, να τα βρω πού;», διερωτάται στη συνέχεια η ίδια, ενώ όπως είπε απευθύνθηκε στη ΙΖ Εφορία Αθηνών, όπου ανήκει.

 Newsbeast.gr