4 LIGHT ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ!
Το καλοκαίρι έρχεται και τα γλυκά επιβάλλεται να είναι όχι μόνο πιο ελαφριά, αλλά και πιο δροσιστικά.Φυσικά η λύση είναι τα φρούτα που, με μερικά tricks, μπορούν να μεταμορφωθούν σε πολύ νόστιμα αλλά light επιδόρπια.
1. Επιδόρπιο βανίλιας με μπανάνα και μπισκότο
Υλικά (για 4 μερίδες):
-10-12 μπισκότα τύπου digestive
-2 μικρές μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
-4 επιδόρπια γιαουρτιού με γεύση βανίλια
-Σιρόπι καραμέλας
– (προαιρετικά) λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Τρίψε στο multi (ή με τα χέρια σου, αν τα προτιμάς πιο χοντροκομμένα) τα μπισκότα και μοίρασέ τα σε 4 χαμηλά ποτηράκια. Για κάθε ποτήρι κάνε την εξής διαδικασία: Πρόσθεσε πάνω από τα μπισκότα 2 κουταλιές γιαούρτι με γεύση βανίλια, στη συνέχεια 3-4 ροδέλες μπανάνα και λίγο σιρόπι καραμέλας. Επανάλαβε με άλλες 2 κουταλιές γιαουρτιού, 3-4 ροδέλες μπανάνα και σιρόπι καραμέλας. Ολοκλήρωσε, αν θες, με λίγη σαντιγί.
Καλαμάκια με φράουλες και σοκολάτα
Υλικά (για 5 μερίδες):
-20 φράουλες
-1/2 μπάρα κουβερτούρα 72% κακάο
-5 ξύλινα καλαμάκια
Εκτέλεση:
Αφού πλύνεις καλά τις φράουλες και τις καθαρίσεις από τα κοτσανάκια τους, πέρνα τες στα ξύλινα καλαμάκια (4 φράουλες στο καθένα). Τοποθέτησέ τα σε μια πιατέλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, κάνε γραμμές από σοκολάτα πάνω στα καλαμάκια με τις φράουλες. Βάλε την πιατέλα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Παγωμένες μπουκίτσες μπανάνας με σοκολάτα (μεσολαβεί χρόνος κατάψυξης)
Υλικά (για 16 μπουκίτσες):
-4 μπανάνες
-Διάφορα toppings (τριμμένα αμύγδαλα, granola, τριμμένη καρύδα, πολύχρωμη τρούφα)
-1 πακέτο chocolate chips
-16 μικρά ξύλινα sticks
Εκτέλεση:
Ξεφλούδισε τις μπανάνες και κόψε κάθε μία σε 4 ίσα μέρη. Τρύπησε κάθε κομμάτι μπανάνας με ένα ξύλινο stick. Τοποθέτησέ τα σε ένα ταψάκι στο οποίο θα έχεις απλώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάλ’ το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες (ή όλη τη νύχτα). Όταν τα βγάλεις από την κατάψυξη, λιώσε τα chocolate chips σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων (ή χρησιμοποίησε μπεν μαρί). Παράλληλα, τοποθέτησε κάθε topping σε ένα διαφορετικό μπολάκι. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, πάρε, ένα ένα, τα sticks μπανάνας και πέρνα τα πρώτα από το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και μετά από ένα μπολάκι με topping (όποιο προτιμάς κάθε φορά). Τοποθέτησε και πάλι τα sticks στο ταψάκι και βάλ’ το στην κατάψυξη για άλλη μία ώρα.
Μήλα με κομματάκια σοκολάτας και καραμέλα
Υλικά (για 4 άτομα):
– 6 μήλα (κόκκινα και πράσινα)
-1/2 φλυτζάνι chips σοκολάτας
-2 χούφτες καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
– Σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση:
Κόβεις τα μήλα και τα απλώνεις σε μια πιατέλα. Περιχύνεις με το σιρόπι καραμέλας και ρίχνεις από πάνω τα chips σοκολάτας και τα καρύδια. Τόσο απλά!