Πα. Απρ 19th, 2024

Μυστήριο με το νεκρό 55χρονο στην Ηλεία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αλλαγή δεδομένων προκύπτει για τις αστυνομικές αρχές της Ηλείας στην υπόθεση του 55χρονου Ρουμάνου που διακομίστηκε νεκρός από ομοεθνείς του προχθές το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με βάση τις έως τώρα συλλεχθείσες πληροφορίες και την ιατροδικαστική εξέταση, δεν προκύπτει μέχρι στιγμής εγκληματική ενέργεια, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί με βεβαιότητα αυτή η εκδοχή.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση και να εξακριβώσουν τις συνθήκες θανάτου του 55χρονου, συλλέγοντας κάθε πληροφορία και στοιχείο από την κατοικία του νεκρού αλλά και από μαρτυρίες ομοεθνών συγκατοίκων του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, ο 55χρονος είχε λεκτική αντιδικία προχθές με ομοεθνή του στη λυόμενη κατοικία στην Ξυλοκέρα (αμφότεροι πιθανότατα σε μέθη), όμως από άλλες πληροφορίες προκύπτει ότι ο καβγάς σημειώθηκε αρκετά νωρίτερα από την ώρα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δεν έχει επιβεβαιωθεί η εκατέρωθεν σωματική βία. «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν κάποιος τον έσπρωξε ή τον τραυμάτισε ή αν έπεσε και χτύπησε», τονίστηκε στην εφ. «Πατρίς» από αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο 55χρονος έφερε θανατηφόρα κάκωση στον αυχένα η οποία προήλθε από την υπερέκταση του αυχένα. Όπως εξήγησε ο κ. Γκότσης, η υπερέκταση μπορεί να προέλθει είτε από ενεργητικό είτε από παθητικό μηχανισμό, δηλαδή είτε να τον χτύπησε κάποιος είτε να τραυματίστηκε από πτώση.

«Και στις δύο περιπτώσεις, η εικόνα που έχω εγώ είναι η ίδια» τόνισε ο κ. Γκότσης, διευκρινίζοντας ότι ούτε το κρανίο ούτε ο εγκέφαλος ήταν πειραγμένος. Η κάκωση (χαρακιά) που έφερε στο κεφάλι ο 55χρονος, σχετίζεται μεν με την υπερέκταση του αυχένα, αλλά είναι επιφανειακή και δεν είναι αυτή που προκάλεσε τον θάνατό του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

patrisnews.com