Πε. Μαρ 30th, 2023

Στο 9,96% οι αμερικανικοί δασμοί στη Σωληνουργεία Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε συνέχεια της από 27 Σεπτεμβρίου 2018 ανακοίνωσης

(http://www.cenergyholdings.com/investor-relations/regulatory-news/press-releases/), η Cenergy Holdings S.A. (Cenergy Holdings) ανακοινώνει ότι την 21η Φεβρουαρίου 2019 το Υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (DOC) ανακοίνωσε τις οριστικές του αποφάσεις στο πλαίσιο της έρευνας για επιβολή εξισωτικών δασμών (antidumping duty investigation) στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από τον Καναδά, την Ελλάδα, την Κορέα και την Τουρκία. Παρόμοιες ανακοινώσεις για εισαγωγές σωλήνων από Κίνα και Ινδία είχαν γίνει το Δεκέμβριο 2018.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ (DOC) καθόρισε ποσοστό δασμού 9,96% για τη θυγατρική της Cenergy Holdings, Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε., η οποία μετέχει υποχρεωτικά στην προαναφερθείσα έρευνα, καθώς και για όλους τους άλλους παραγωγούς και εξαγωγείς σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από την Ελλάδα.

Η Επιτροπή Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών (Επιτροπή) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχει προγραμματίσει να προβεί σε οριστικές αποφάσεις γύρω στις 5 Απριλίου 2019.

Εάν η Επιτροπή καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από την Ελλάδα συνιστούν απειλή πρόκλησης ουσιώδους ζημίας στην εγχώρια βιομηχανία, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ (DOC) θα εκδώσει εντολή επιβολής δασμών με το παραπάνω ποσοστό. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν η Επιτροπή αποφασίσει ότι δεν συντρέχει απειλή πρόκλησης ουσιώδους ζημίας στην εγχώρια αγορά, η έρευνα θα τερματιστεί και δεν θα επιβληθούν δασμοί.

Η Cenergy Holdings θεωρεί ότι δε θα υπάρξει ουσιώδης επίδραση στα ετήσια ενοποιημένα οικονομικά της αποτελέσματα από την παραπάνω τελική απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (DOC), καθώς και στα αποτελέσματα της θυγατρικής της εταιρίας Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε.

Επίσης, θεωρεί ότι η θυγατρική της εταιρία θα παραμείνει ανταγωνιστική έναντι των λοιπών εισαγωγέων και τοπικών παραγωγών σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος στις ΗΠΑ, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά των ΗΠΑ (αυξημένος αριθμός νέων έργων αγωγών), της επιβολής δασμών και στους ανταγωνιστές εισαγωγείς και της υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει η Σωληνουργεία Κορίνθου στους Αμερικάνους πελάτες της.

Η Cenergy Holdings θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr