
Συναγερμός σήμανε στην Κωνσταντινούπολη μετά την κατάρρευση δύο κτιρίων στη συνοικία Φατίχ, στην περιοχή Αϊβανσαράι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάρρευση προκλήθηκε από έκρηξη φυσικού αερίου, όπως μετέδωσε η Hürriyet. Η έκρηξη σημειώθηκε στο ένα από τα δύο γειτονικά κτίρια, οδηγώντας στην ολική κατάρρευσή τους.
Στο σημείο αναπτύχθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, με συμμετοχή πυροσβεστών, σωστικών συνεργείων και ασθενοφόρων, ενώ ακόμη και πολίτες βοήθησαν στην απομάκρυνση των συντριμμιών με τα χέρια τους.
Fatih’te Patlama: 2 Bina çöktü, 3 Kişi Kurtarıldı
— İstanbul Son Dakika! (@istanbul_sondk) March 22, 2026
İstanbul’un Fatih ilçesi Ayvansaray Mahallesi Ebe Sokak’ta bulunan bir binada saat 12.00 sıralarında patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre doğalgaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlamanın ardından bitişik nizamda… https://t.co/KPzFFktAQx pic.twitter.com/Gt68pUky0Z
Αρχικά αναφέρθηκε ότι πέντε άτομα βρίσκονταν μέσα στα κτίρια τη στιγμή της έκρηξης.
- Τρία άτομα απεγκλωβίστηκαν άμεσα
- Ένα ακόμη ανασύρθηκε αργότερα από τα ερείπια
- Συνολικά πέντε άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης
Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τη διερεύνηση των αιτίων της έκρηξης.Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έσπευσαν πολυάριθμα συνεργεία διάσωσης, πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.























